ENKA İdari Ofis

Sakarya’da bulunan doğal gaz kombine çevrim enerji santrallerinin işletme ve bakım yönetim kadroları için inşa edilmiş yeni ofis yapısının inşaatı 2017 yılında tamamlandı.

GAD, projeyi anlatıyor:

Enka Power yönetimi, Enka Doğalgaz Kombine Çevirim Santrali işletmesi boyunca oluşan koşullar ve ek ihtiyaçlar neticesinde mevcut idari/yönetim binasının yenilenmesine karar vermiş; GAD, ENKA santrallarının mevcut iş süreçleri ve yeni ihtiyaçlarını dikkate alarak bir ofis tasarlamıştır.

Çelik malzeme ile daha hafif bir sistem kurgulanan yapı çelik elemanlardan oluşmuştur. Boru profiller, kutu profiller, I profillerden oluşan bir düzeni vardır.

9.000 metrekarelik açık alanda yaklaşık 5.000 metrekarelik ofis yapısı. Tek katlı seyreden ama kimi yerlerde de üst katlar, teraslar oluşturulmuş bir yapı. Santral çalışanları ve yöneticileri için çalışma alanları, farklı büyüklüklerde toplantı salonları, yemekhane gibi yerleşimlerden oluşuyor.

ENKA Santralları ofisinde maksimum gün ışığı alabilecek, en az yapay ışık kullanılabilecek, günün geç saatlerinde de kullanılabilecek, aynı zamanda ısıtma soğutmasında da sorun yaşanmayacak ve çeliğin tüm özelliklerine yer vererek, kapatmadan göstererek etkili olmasını önemseyerek bir tasarım ilkesi izlendi. Yapıda açık cam yüzeylerin dışında Ofisin tesisle uyumuyla, çelik taşıyıcı sistemiyle, çatısıyla, cam duvarlarıyla, yarattığı şeffaflık ve zariflikle, iç mekan tasarımında çeliğin estetik değerinin ortaya çıkmasıyla ve hepsinden önemli deprem bölgesinde güvenli bir çelik yapı duruşuyla ENKA’ya olduğu kadar tüm Türkiye’ye kazandırılmış örnek bir çelik yapı ortaya çıkartıldı.

Var olan bahçe peyzajını dikkate alarak ve mevcut ağaçları koruyarak yeni bir iç ve dış mekan peyzaj tasarımı oluşturmuştur.

Etiketler

Bir yanıt yazın