Reiulf Ramstad Arkitekter’den Tarım Kültürüne Yönelik Ziyaretçi Merkezi

Reiulf Ramstad Arkitekter tarafından tasarlanan ziyaretçi merkezi Danimarka'nın Jutland bölgesinde bulunuyor.

Uzun tarihi ile Jutland bölgesi, Danimarka topraklarının büyük bir kısmının bulunduğu ve güney ucu Almanya’da kalan yarımada.

Bölgede bulunan Hjørring kenti, Danimarka’nın en eski yerleşim izlerinden bazılarına ve yerleşik bir kültürel peyzaja sahip. Hjørring’deki Kornets Hus veya tahıl evi, bölgenin zengin gıda ve tarım kültürünün anlatılması amacıyla Reiulf Ramstad Arkitekter tarafından tasarlanmış.

Mevcut bir çiftliğin ve fırının arazisinde yer alan yeni bina, hem Jutland hem de insan uygarlığı için tahılın önemi etrafında odaklanan, etkinlik temelli bir öğrenme merkezi. Merkez, ziyaretçilere, yerel halka ve çalışanlara yönelik bir tesis. Bina, çok çeşitli etkinliklerin ve çalışmaların gerçekleşmesine izin veren basit ve esnek bir plan etrafında düzenlenmiş.

Mimari biçim, bölgenin zengin peyzajı, halk kültürü ve tarım mirasına yönelik araştırmalardan türetilmiş. Merkez, fırıncının fırınlarını yeniden yorumlayan tuğla kaplı iki ışık kuyusuyla tanımlanıyor. İç mekânın manzarası batıdaki geniş buğday tarlalarına doğru yöneliyor.

Kamusal alanlar büyük bir ekmek fırınının etrafında toplanırken eğitim ve sergi alanları, doğal aydınlatma ve tavan pencerelerinin biçimlendirdiği hacimlerde bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın