Live Design Live

MUDO Concept'in genç tasarımcıları ve yenilikçi tasarımları desteklemek amacıyla düzenlediği, tasarımcıların, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımına açık uluslararası "Live Design Live" yarışmasına son başvuru tarihi: 7 Mayıs 2018.

Yarışma Hakkında

LIVE DESIGN LIVE AWARDS’ın ilk yılının teması ise LIVING (Yaşam) ve DINING (Yemek) olarak belirlendi. Tasarımcılara ve aynı zamanda Tasarım, Mimarlık veya Güzel Sanatlar Fakülteleri’ne ait bölümlerde lisans veya lisansüstü programlarda halen öğrenci olan katılımcılara açık olan uluslararası yarışma, farklı kültürler, ülkeler, alan ve deneyimlerden gelen öğrenci veya profesyonellerin takımlar oluşturarak katılmalarını teşvik ediyor. Yarışmacılardan, birbirleriyle uyumlu tekil mobilyalar tasarlarken, özünde mekan yaratmaları, ortam atmosferi ve tarz oluşturmaları isteniyor. İç ve dış mekan konseptlerinde tasarlanacak kapalı ve açık mekan üniteleri, İçerde Yemek / Dışarıda Yemek / İçerde Yaşam / Dışarıda Yaşam kategorileri altında değerlendiriliyor. Masa, sandalye, koltuk, dolap, aydınlatma gibi öğelerin yanısıra konsepti bütünleyici,döşeme ve tavan gibi tasarım birimlerinin de öneri olarak, ele alınması yarışmacılardan bekleniyor.

“Yaşam” ve “Yemek” olarak tespit edilen,iç ve dış mekan bir arada ele alınmak suretiyle geliştirilen tasarımlarıyla, isteyen birey ve gruplar, her iki kategoride de yarışmaya, şartname ve detaylı bilginin yer aldığı http://ldlaward.com sitesinden, 13 Eylül 2017 – 7 Mayıs 2018 tarihleri arasında online katılım sağlayabilecekler.

İki aşamalı değerlendirme yapılacak yarışmanın jüri üyeleri Murat Tabanlıoğlu (Mimar), Han Tümertekin (Mimar, Mimarlar Tasarım Danışmanlık Ltd. Şirketi kurucu ortağı), Arhan Kayar (dDf Kurucusu ve Ortağı), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı / Tasarım & İnovasyon Stratejisti), Luca Molinari (Luca Molinari Stüdyo kurucusu, Spazio Fmg Per L’architettura Bilimsel Yönetmeni), Johann Nowak (DNA Galeri Yöneticisi), Winka Dubbeldam (PENNDESIGN Mimarlık Bölüm Başkanı ve ARCHI-TECTONICS Başkanı), Melda Narmanlı Çimen (Yayın Direktörü/ Yazar) ve Mustafa Taviloğlu (MUDO Kurucusu) gibi tasarım, mimarlık ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşuyor. 

Ödüller

  • Yaşam Kategorisi Ödülü: 5000 USD + Uygulama
  • Yemek Kategorisi Ödülü: 5000 USD + Uygulama
  • 1. Mansiyon: 3000 USD
  • 2. Mansiyon: 2000 USD
Etiketler

8 yorum

Bir yanıt yazın