Vin Varavarn Architects’ten Bangkok’ta Bir Ekonomi ve Tarım Öğrenme Merkezi

Vin Varavarn Architects tarafından Bangkok’ta bir ekonomi ve tarımda elverişlilik öğrenme merkezi tasarlandı.

Tayland halkına kralın Yeterlilik Ekonomi Felsefesi’ni ilham etmeyi ve yaymayı amaçlayan proje, kurak ve kayalık ıssız alanlardan çeltik tarlalarına, rezervuarlara, sebze bahçelerine, meyve bahçelerine, genel kullanım ağaçlarına ve hayvancılık alanlarına dönüştürülen 14 dönüm arazi üzerinde yer alıyor.

Projenin ana binası, Aktivite Merkezi, çeşitli işlevlerde 100 kişiye kadar ağırlayacak şekilde tasarlanmış iki katlı bir yapı. Birinci katta lobi, seminer salonu ve atölye odaları, büyük bir kantin ve mutfak için alanlar mevcut. İkinci kat, personel için ofisler ve toplantı alanları, bir kontrol odası ve davetli eğitmenler ve kaynak kişiler için tesisler içeriyor.

Çeşitli paydaşlarla yapılan görüşmelerin ardından mimarlar, yerel işçiliğin ve yerel malzemelerin dahil edilebileceğini ve günümüzün yaşam biçimlerine uygun, dayanıklı ve çevre ile uyum sağlayan modern tasarımlar yaratmak için dönüştürülebileceğini gösterdi.

Geniş tarım alanları arasında bir dönüm noktası olarak konumlandırılan aktivite merkezi, doğal ışık ve doğal havalandırma ile fonksiyonların esnek kullanımını kolaylaştırmak için geniş ve açık bir pavyon olarak tasarlanmış.

Yerel olarak yetiştirilen bambulardan yapılan geniş ve belirgin çatı, yağmur suyunun toplanıp binayı çevreleyen küçük kanallara akmasına yardımcı oluyor ve kuraklık dönemlerinde kullanım için doğal rezervuarlara ulaşmadan önce suyu arazinin diğer alanlarını beslemeye yönlendiriyor.

Yerel zanaatkarların becerileri ve yerel toprakla yapılan bir deneyden elde edilen toprak duvarların doğal rengi, mevcut malzemeleri ve yetenekleri modern kullanım için uyarlamada elverişli düşünce ve zihniyet açısından örnek teşkil ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın