Quebec Büyük Tiyatro Koruma Projesi

Québec Mimarlar Odası’nın düzenlediği ödüllerde hem jüri özel ödülü hem de halkın seçimi ödülüne layık görülen restorasyon projesi Lemay ve Atelier 21 tarafından tasarlandı.

1970 yılında kullanıma açılan, Victor Prus tarafından tasarlanan brütalist yapının restorasyonu dahilinde, nem yüzünden zarar görmüş olan prefabrike betonarme iç ve dış duvarların yanı sıra Jordi Bonet tarafından yapılan duvar resminin korunması ve onarımı için, tüm tiyatro yapısının ikincil bir katman ile örtülmesine karar verilmiş.

Tasarımcılar, bu amaç dahilinde ve yapının birçok zaafını gidermek amacıyla, binayı tamamen kaplayacak transparan bir cam perde ile örtmeye karar vermiş. Victor Prus’un tasarımın devamı olarak tasarlanan bu cam örtü koruma işlevi haricinde, tiyatronun daha sürdürülebilir bir yapı olmasına da katkı sağlıyor. Günün farklı saatlerinde bazen tamamen geçirgen, bazen ise tamamen yansıtıcı bir yüzeye dönüşen, kentle tiyatro arasındaki yeni ve nihai arayüz olan temperli cam kabuk, termal kütle akış kontrol sistemi sayesinde hem enerji etkin hem de düşük maliyetli bir kullanım sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın