Manzara Evi

Manzara Evi

Portekizli mimarlık ofisi Vitor Vilhena Arquitectura, güneşi içeride en verimli kullanacak şekilde ve manzaraya hakim bir ev tasarladı.

Vitor Vilhena Arquitectura projeyi anlatıyor:

Villa, Portekiz’in güneyindeki Alcalar Köyü’nde, 5000 yıl önce önemli bir Prehistorik topluluğun yerleşimi olan Portimão’ya birkaç kilometre uzaklıkta, deniz ile arazi arasında geçiş sağlayan bir bölgede bulunuyor. Arazinin bulunduğu yerin ve tarihle olan ilişkisinin önemine dayanarak, ev tasarımının bölgenin tarihindeki anıta atıfta bulunan organik ilişkileri içermesi gerektiğine karar verildi. Evin tasarımı çevresinden referans alınan ayrımlardan oluşan birkaç eğri ile oluşturuldu.

Hafif eğimli topoğrafya ve çevresi, 80’lerden kalma geleneksel tarzda inşa edilmiş aile konutları ile karakterize olmuş. Arazi, evin girişini tanımlayan belediye caddesiyle sınırlanmış.

Proje, yapının cadde düzeyinden görsel etkisini en aza indirmek amacıyla tek bir katta (sokak seviyesinin üstünde) güneşi içeride verimli kullanacak biçimde ve arazinin sağladığı en iyi görüşlere hakim olarak tasarlandı.

Arazinin doğal topografyası, güneye bakan bir alt zemin katı oluşturmasına fırsat verdi. Bu yönlendirmeyi takiben arazi ve manzara ile bağlantılı dış mekan oturma alanı oluşturuldu.

Bu alan, cephedeki güneş yönelimini korumak ve kontrol etmek için üst örtüye sahiptir. Güney yükselti, iç ve dış arasındaki güçlü bir ilişkiden beslenir ve araziyle geçirgenlik ilişkisi, bitki örtüsü ve etrafındaki manzaralarla sağlanır.

Villa 2 katlı, giriş katında yer alan 4 adet yatak odası, oturma ve yemek alanı, mutfak ve servis alanları ve bir otopark ile tamamlanan zemin kattan oluşmaktadır. Alt kat, arazinin doğal eğimi sonucunda gelişir ve doğrudan havuzla ilişkili bir yaşam alanını bütünleştirir. Alt katta, havuzun bulunduğu dış mekan, üstü kapalı alandan da yararlanarak iç ve dış arasında ilginç bir ilişki oluşturmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın