Venedik Mimarlık Bienali Hollanda Pavyonu’nun Teması Açıklandı

Hollanda Pavyonu komisyonu Het Nieuwe Enstitüsü, Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde sergilenecek projenin ana temasını “Work, Body, Leisure” olarak duyurdu.

Entrée du Labyrinthe, 1972. Constant (1920 – 2005). 

2018 Hollanda pavyonu, ulusal ve uluslararası bir oluşumun ortak araştırma çabası olarak öngörülüyor. Mimarların, tasarımcıların, bilgi kurumlarının ve özel sektörün uzmanlığını bir araya getiren bu oluşum, araştırma sonuçlarını 2018 Venedik Mimarlık Bienali Sergisi sürecinde ve sonrasında test edip yayınlayacak.

Het Nieuwe Enstitüsü, önümüzdeki aylarda açık çağrı aracılığıyla seçilenler de dahil olmak üzere Hollanda Pavyonu için görevlendirilen katılımcıların listesini açıklayacak. Rotterdam merkezli mimar ve araştırma görevlisi olan, aynı zamanda Het Nieuwe Enstitüsü Araştırma Bölümü Başkanı Küratör Marina Otero Verzier, çeşitli katılımlara aracı olarak teşvik edici bir rol üstlenecek.


Antropometrik Bilgi – Vinç Kabin Operatörü ile Uzaktan Kontrol Operatörü. Çizim: Het Nieuwe Enstitüsü 2017

“Work, Body, Leisure” başlıklı 2018 Hollanda Pavyonu, mekansal konfigürasyonları, yaşam koşullarını ve insan vücudunun iş ortamı ve koşullarındaki yıkıcı değişimler sonucu ortaya çıkan eğilimlerini ele alıyor. Proje, otomasyon teknolojilerinin ortaya çıkışı karşısında mimari alanda yaratıcılık ve sorumluluk alanlarının yeni biçimlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın