Yunus Aran Birlikteliği Konferansları 43: Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu – Türkiye’de Endüstriyel Tasarım: Nereden, Nereye…

Yunus Aran Konferansı, 20 Aralık 2011 saat 14.30'da Mimar Sinan Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda izlenebilir.

Mimar Sinan Üniversitesi 1999 Mimarlık Bölümü mezunu mimar Yunus Aran’ın anısını yaşatmak, mimarlık fakültesi öğrencilerinin birikimlerine katkıda bulunmak için ve mesleki kariyerlerini mimarlık alanıyla kesiştiren farklı disiplinlerden konuşmacıların katılımıyla 2001 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Yunus Aran Birlikteliği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yunus Aran Konferansları’nın 43. konuğu Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu olacak. Konferans Mimar Sinan Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumunda 20 Aralık 2011 saat 14.30’da izlenebilir.

1995 sonrası hızlı bir tırmanışa geçen endüstriyel tasarım, kurumsal yapılanmasını henüz tamamlamış olsa bile uluslararası tanınırlık kazanma doğrultusunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Mesleki formasyon için ilk adımların atıldığı 1950’lerden bu yana geçen sürede önceleri az sayıda olan akademik programların son yıllarda art arda açılması, sektörde tasarım bilinci ve talebi gelişmesi, konferans, yarışma, ödül, yayın, fuar, sergi gibi etkinliklerin giderek çoğalması dikkat çekicidir. Küreselleşen dünyada önde gelen bir metropol olarak İstanbul, 2012’de Tasarım Festivali’yle öne çıkan bir hamle daha yapmaya hazırlanırken, 2013’de de Uluslararası Tasarım Birliği (IDA: International Design Alliance) kongresinin ev sahipliğini üstlenecek. 2011-2012 Akademik Yılı Yunus Aran Birlikteliği etkinlikleri çerçevesinde konuşmacının yapacağı sunuş, bu gelişmeler ışığında Türkiye’deki tasarımı değerlendirecek, yönelişlerini sorgulayacak, eleştirel bir çerçeve geliştirmeyi hedefleyecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın