H Arquitectes Barselona’daki 19. Yüzyıldan Kalma Küçük Bir Evi Yeniledi

H Arquitectes Barselona’daki 19. Yüzyıldan Kalma Küçük Bir Evi Yeniledi

H Arquitectes, 19. yüzyıldan kalma küçük bir konutu Barselona'da House 1616 adında geniş bir aile evine dönüştürdü.

Teraslı ev, tek katlı bir binadan, binanın orijinal tasarımından esinlenen, iki yeni tuğla kat ile dönüştürüldü.

Barselona’nın yoğun bir caddesinde yer alan House 1616, sahiplerine mahremiyet sağlarken dışarıyla da bağlantı kuracak şekilde tasarlandı. Bunu başarmak için H Arquitectes, caddeye bakan cepheyi daha kapalı tutarken evin arka tarafına teraslar ve dış mekanlar ekledi.

Taştan yapılmış olan mevcut zemin kat cephesi orijinal detaylara ve kemerli açıklıklara sahip. Bu, eğimli sokağa karşılık olarak bir basamakla erişilen evin ana girişini de içeriyor.

Üst kattaki iki yeni kat, mevcut binanın rengine uygun kırmızı tuğlalarla kaplanmış. Büyük dikdörtgen pencereler, aralarında uzanan tuğlaların ekstrüzyon çizgileriyle vurgulanan bir ızgara formunda düzenlenmiş.

Kemerli meşe kapıdan erişilen ışık dolu merdiven boşluğu, 1616 numaralı evin giriş holü olarak işlev görüyor ve üç kat arasında açık bir bağlantı oluşturuyor. Sokağa bakan cephedeki tüm pencerelerden görülebilen bu merdiven aynı zamanda yaşam alanları ile sokak arasında bir tampon oluşturarak sakinlere ek mahremiyet sağlıyor.

“Mekanın netliğini kaybetmeden farklı kullanımları ayarlamak için, cepheye paralel geleneksel taşıyıcı duvarlar, mekanın ana özelliklerini tanımlayan ve katların kullanımlarını düzenleyen çapraz şekilli tuğla sütunlardan oluşan yoğun bir strüktür sistemi içinde çözülüyor.” 

Dinlenme ve yemek alanları da dahil olmak üzere açık plan yaşam alanları zemin kat boyunca düzenlenmiş. Bu arada, üst katlarda çocuklar için yatak odaları ve oyun odalarının yanı sıra bir ana yatak odası ve bir çalışma alanı bulunuyor.

Birinci ve ikinci katlar, bahçeye bakan bitki dolu bir terasa yer açmak için House 1616’nın arka tarafına gömülmüş.

Odaların genelinde, doğal ışıktan yararlanan aydınlık alanlar yaratmak için açık meşe mobilyalar ve doğramalar beyaza boyanmış duvarlar ve sütunlarla eşleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın