Kız Kardeşler Evi

Anik Péloquin Architecte tarafından tasarlanan proje, çevre dokusuyla ve mevcut bina ile uyum içerisinde.

Projenin mimarları “Kız Kardeşler Evi” hakkında şunları söylüyor:

Dernek tarafından satın alınan La Malbaie’deki ev, ilk otuz yıl av köşkü olarak kullanılmış ve daha sonra “Kız Kardeşler” için yazlık ev olarak hizmet etmiş.

Evin yenilenmesi çok daha maliyetli olacağından alana yeni bir inşaat yapılmasına karar verildi. Mevcut bina, yerin tarihine de tanıklık ettiğinden, “büyük kız kardeş” olarak korundu ve misafirlere ayrıldı.

Salon, banyo, mutfak ve iki yatak odasını bünyesinde barındıran proje alanındaki yeni ev ise “küçük kız kardeş” olarak adlandırıldı. Çevresi ile olan güçlü bağı koparmamak için hacimler tanımlandıktan sonra iç mekân tasarımına geçildi. Yeni ev, çam ağacı kaplı cephesi, çatısının formu ve mütevazı büyüklüğü ile hem “abla”sıyla hem de peyzajıyla bir uyum içerisinde.

Çatının batıdaki ve güneydeki çıkıntıları yine eski evin ölçeğine ve doğal çevrenin çizgilerine uygun olarak tasarlandı. Doğu ve kuzey yönünde ise bir kilise çan kulesi gibi yerden 8 metreden fazla yükselen çatı, binayı çevreleyen ağaçları ve buranın tarihini bize hatırlatır gibi.

İç mekânlar ise çatının çizgisiyle birlikte tanımlandı ve projede kullanılan beyaz boyalı çam ışığın hafifçe yayılmasını sağladı.

Proje, doğal ortamı içerisinde manzaranın bir parçası olarak ele alındı. Arazinin ölçeğine uygun, yaşam için ideal iç ve dış mekânlar yaratılması hedeflendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın