Süper Kent Bodrum

Arkitera.com'da "Süper Kent" dosyası kapsamında Şubat ve Mart aylarında size Bodrum kenti ve bölgesinin sorunlarını ve geleceğini tartışan söyleşiler sunacağız.

Süper Kent dosyası ile Arkitera.com’da 2015 yılı içinde 6 ayrı kenti / bölgeyi derinlemesine incelemek üzerine bilgi üretmek ve elimizdeki mevcut arşiv bilgilerini yeniden okumayı amaçlıyoruz. Her 2 ayda bir size sunacağımız 2015 yılının Süper Kent’ler listesi aşağıdaki gibi olacak:

  1. Bodrum
  2. Çanakkale
  3. Kapadokya
  4. Antalya
  5. Gaziantep
  6. Konya

Şubat ve Mart aylarında “Süper Kent” dosyası kapsamında  size Bodrum kenti ve bölgesinin sorunlarını ve geleceğini tartışan söyleşiler sunacağız. Laçin Karaöz Bodrum’da yaşayan mimar, müteahhit, mühendis gibi farklı meslek grupları ve kentsel aktörlerden oluşan 7 farklı kişi ile söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşilerde Bodrum’un değişen ölçeği, yazlık / kışlık kentleşme, Bodrum’un metropolleşmesi, soylulaştırma, kent imgesi, 3. katlar problemi ve emlakçıların gayrimenkul’e olan etkileri gibi konu başlıkları konuşuldu. Süper Kent Bodrum söyleşilerinden ilki olan, Laçin Karaöz’ün 18 yıldır Bodrum’da yaşayan mimar Tevfik Bilgin ile gerçekleştirdiği söyleşiyi, 19 Şubat Perşembe günü okuyabilirsiniz.

Öncesinde ise Süper Kent Bodrum için hazırladığımız etiket sayfasında Arkitera.com’da bugüne kadar yayınlanmış olan proje, haberlere, söyleşi, etkinlik ve görüşlere ulaşabilirsiniz:

https://www.arkitera.com/etiket/110/bodrum

Etiketler

Bir yanıt yazın