TSMD Mimarlık Merkezi 14 Haziran’da Açılıyor

TSMD Mimarlık Merkezi, West in East (Doğudaki Batı) paneli ve 1/500 ölçekli, 14 x 7 metrelik Ankara maketi ile açılıyor.

Türk Serbest Mimarlar Derneği, bir süredir AB Bakanlığı’nın Sivil Toplum Diyalogu programı çerçevesinde almış olduğu hibe ile “Re-ACT Re-Reading Architecture as a Cultural Transformation” (Kültürün İzlerini Mimarlık Üzerinden (Yeniden) Okumak) başlıklı bir proje yürütüyor.

Proje kapsamında, biri Berlin’de, diğeri Ankara’da iki panel ve sergi planlandı. Berlin’deki panel ve sergi açılışı 13 Mart 2012 tarihinde TC Almanya Büyükelçisi Sayın Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

İkinci panel ve serginin yanı sıra projenin sonuç ürünü olan 1/500 ölçekli, 14 x 7 metrelik Ankara maketinin açılışı, Türkiye’de bir ilk olacak olan ve projenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacını taşıyan TSMD Mimarlık Merkezi açılışı ile birlikte 14 Haziran 2012 Perşembe günü yapılacaktır.

Program aşağıdaki gibidir:

17:00 Panel: West in East (Doğudaki Batı)
19:00 TSMD Mimarlık Merkezinin açılışı
19:30 Ankara Maketi açılışı ve ikram

Adres: Eskişehir Yolu 7. Km. No: 164 (Kentpark AVM arka cephesi)
Mustafa Kemal Mahallesi, Ankara

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Açılışta yurtdışında olacağım için katılamayacağım ama Ankara ve Türk mimarlık ortamı adına son derece yararlı olacağına içtenlikle inandığım bu proje için emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Bir yanıt yazın