Praxis Landscape’in Yenilenebilir Ekolojileri

Praxis Landscape, Yenilenebilir Ekolojiler başlıklı peyzaj pratiği ve araştırmalarını, Kasım ve Aralık aylarında bir dizi konferans ile mimarlık fakülteleri öğrencileri ile paylaşacak.

2012 yılında Enise Burcu Derinboğaz tarafından kurulan İstanbul merkezli Praxis Landscape ekolojik restorasyon, yeşil altyapı, özel çevre koruma alanları, kıyı ekosistemleri, kent parkları ve meydanları, müze peyzajları konularında projeler üretiyor. Geliştirdiği masterplan ve uygulama projelerinde peyzaj altyapısı, yenilenebilir enerji peyzajları, iklim değişikliğine adaptasyon gibi çağdaş peyzaj mimarlığının çok disiplinli konularını pratiğe döküyor.

Yenilenebilir Ekolojiler, bu çeşitli ölçek ve içeriklere sahip proje dizininde, Praxis Landscape’in insan – doğa arasındaki sürekli dönüşen ilişkinin birleştirici ifadelerini ararken geliştirdiği ölçeklerarası bir tasarım metodolojisi. Ofisin, peyzaj pratiği ve kuramı arasında çok yönlü ilişkiler kurma arayışı da uzun soluklu ve karmaşık projelerde ortak bir payda bulma çabası da bu yöntemde yerini arıyor.

Bu kapsamda Praxis Landscape’in altyapı, ekoloji, enerji, mimarlık pratiklerinde bir arayüz olarak tanımladığı peyzajın pratiği Yenilenebilir Ekolojiler, Enise Burcu Derinboğaz’ın sunumu ile Kasım ve Aralık aylarında bir dizi konferansla mimarlık, planlama ve peyzaj mimarlığı öğrencileri ile paylaşılacak. 13 Kasım İstanbul Üniversitesi; 15 Kasım Flower Show İstanbul, 15 Kasım Bilgi Üniversitesi; 21 Kasım İstanbul Teknik Üniversitesi; 4 Aralık Bilgi Üniversitesi; 17 Aralık Kadir Has Üniversitesi’nde.

Etiketler

Bir yanıt yazın