Casa Vicens’te Geceliği 1 Dolara Konaklamak

Antoni Gaudí tarafından lüks bir yazlık konut olarak tasarlanan Casa Vicens, 1885 yılında inşa edildi. Gaudí'nin ilk tasarladığı konut olan Casa Vicens, 12 Temmuz’dan itibaren Airbnb’de geceliği 1 dolara kiralanabilecek.

Andorra’da özel bir banka olan MoraBanc tarafından, müze haline getirilmek amacıyla 2014 yılında satın alınan yapı, Gaudí’nin Art Nouveau tarzını ön plana çıkaran özgün eserlerinden biri. 1885 yılında tamamlanan Casa Vicens, Gaudi’nin ilk müşterilerinden komisyoncu Manel Vicens i Montaner için bir yazlık ev olarak tasarlandı.

Renklerin ve mimari akımların eşsiz bir karışımı olan konut ve yemyeşil bir bahçede yer alıyor.

Ancak iç mekanı daha da dikkat çekici: Mağribi, neoklasik ve organik motifleri birleştiren muhteşem, çok renkli bir vaha…

Zemin katta, Gaudi’nin kendisi tarafından tasarlanan orijinal ahşap mobilyalara sahip bir yemek odası bulunuyor. Bu katta ayrıca bir “sigara içme odası”, dinlenmek ve bir şeyler içilebilecek bir mekan bulunuyor. Odanın tavanındaki alçı işi palmiye ağaçlarını taklit ederken, duvarlar papier-mâché karolarla dekore edilmiş. Vicens ailesine özel ana yatak odası birinci katta bulunuyor.

Gecelik konaklama için rezervasyon yapmak isteyenler buradan detaylı bilgi alabilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın