Da Chang İslami Kültür Merkezi

Müslüman nüfusun yoğun olduğu bir yerleşim alanı olan Dachang Hui Özerk Bölgesi'ndeki çok işlevli Da Chang İslami Kültür Merkezi, bölgede İslam kültürünü canlandırmayı ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçlıyor.

Projenin başındaki ekip “Architectural Design & Research Institute of Scut”, projeyi anlatıyor:

Pekin yakınlarındaki Langfang şehri içinde Müslüman nüfusun yoğun olduğu  bir yerleşim alanı olan Dachang Hui Özerk Bölgesi’nin yerel yönetimi, akademisyen He Jingtang ve ekibinin öncülüğünde, bölgede İslam kültürünü canlandırmak ve yaşam kalitesini arttırmak amacı ile tiyatro, sergi, ve kongre merkezi işlevlerini bir araya getiren Da Chang İslami Kültür Merkezi’ni geliştirdi.

Bölge kültürünü tanıtan ikonik bir tasarım olması amaçlanan yapının, yalnızca bir rekreasyon alanı olarak değil, aynı zamanda dini değerleri ve yerel tarihi tanıtan bir kültür kompleksi olarak da hizmet vermesi hedeflendi. Akademisyen He Jingtang, tasarım aşamasında bütüncül bakış açısı ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını başlangıç noktası olarak alarak, kendi “2 Görüş ve 3 Karakter” konseptini, bölgesel, kültürel ve dönemsel karakterler ile buluşturdu. Geleneksel camilerden yola çıkılarak, camilerin mekansal yapısının yeni malzemeler ve teknolojilerle ustaca yeniden yorumlandığı kültür merkezinde, “yerli halk için ruhani bir ev” konsepti üzerinden hareket edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın