Mason Lane Çiftliği Operasyon Binası

De Leon & Primmer Architecture Workshop'ın tasarladığı çiftlik binası basit ve pasif teknolojilerin kullanıldığı bir yapı.

Mimarlık ofisi projeyi anlatıyor:

Mason Lane Çiftliği Operasyon Binası; çiftliğin ekipmanlarının bakımı, yakıt ikmali ve depolanmaları ile çiftlikte üretilen tahıl ve samanın mevsimsel olarak depolanması için kullanılıyor. Servis binası tarım, rekreasyon ve vahşi yaşam ortamı olarak işlevlenmiş toplam 800 hektarlık bir alana hizmet veriyor. Yapıda tahıl ve teknik ekipmanlar için olan depolama alanlarının yanında çalışma alanı, çiftçinin ofisi, küçük bir mutfak, duş alınabilecek bir bölüm, geri dönüşümün ve yakıt ikmalinin yapıldığı bölümler bulunuyor.

Proje, bölgesel çiftlik strüktürlerinin ve yerel yapım tekniklerinin basitliğinden hareketle, sürdürülebilir stratejileri ve ‘düşük teknolojili’ çözümleri kullanıyor. Yapı geleneksel yapım yöntemlerini ve basit malzemeleri özelleşmiş sistemlerin önüne alıyor. Çiftlik binasında, hem ekonomik sebeplerle hem de bakım kolaylığı sebebiyle, bölgenin iklimine ve peyzajın ince ayrıntılarına dayanan basit ve pasif stratejiler uygulanıyor.

Programdaki farklı birimler iki büyük ahır binası ve tahıl ambarının içinde çözüldü, alanın büyük bölümü ise dolaşım ve büyük ölçekli çiftlik aletleri için tahsis edildi. Arazi içindeki sel sularının kullanımına dair geliştirilen strateji arazinin ve binanın büyük ölçekli ve entegre bir drenaj sistemi olarak çalışmasını sağladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın