Şişecam Genel Merkezi

Bakırküre Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Eylül 2016 itibari ile toplam üç blok olarak planlanan, 35.000 m² proje alanında 1.500 çalışana ev sahipliği yapan Şişecam’ın Genel Merkezi Tuzla’da bulunan İş GYO’da hayat buldu. Shell & Core tasarlanan projede bulunan üç blok, mevcut AVM’den sağlanan alanlarda ortak buluşma noktaları oluşturuldu, gerekli bağlantılar sağlandı. Binada bu anlamda ciddi fonksiyon ve organizasyon değişiklikleri gerçekleştirildi.

Bünyesinde birçok şirket bulunan Şişecam için sağlıklı ve esnek çalışma ortamına sahip 27.000 m² açık ofis alanında her birimin, her departmanın ortak ihtiyaçları belirlenerek bütün bu bileşenler ortak bir noktada buluşturuldu, ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretildi. Gün ışığından faydalanmak adına çalışma istasyonları cephe önlerine yerleştirildi. Ortak çalışma alanları paylaşıma açık ve herkesin ulaşabileceği şekilde, takım çalışmasına uygun yenilikçi bir kimlikle hayat buldu. Farklı toplantı biçimleri ve katılımcı sayılarına göre şekillendirilen toplantı alanları için 2.950 m² alan ayrıldı. Yaklaşık 2.000 m²’ye sahip sosyal alanlar çalışanların bir araya gelerek küçük toplantılar yapabilecekleri, sosyalleşebilecekleri fonksiyonlar ile desteklendi. Kitchenetteler, telefon kulübeleri bu amaca hizmet edecek şekilde tasarıma eklendi.

Donanımlı bir otomasyon senaryosuna sahip; çevre dostu, yeşil bir mimari anlayışın göstergesi olan LEED Sertifikası ile proje sürdürebilirliğini kanıtlar niteliğe ulaştı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın