Richard Meier 50 Yıllık Birikimini Kişisel Müzesinde Paylaşıyor

Richard Meier projelerini sergilemek için kendine özel bir müze tasarladı.

Amerikalı mimar Richard Meier, 50 yıllık mimarlık deneyimi sonucunda biriken çizimler, imajlar, modeller ve kitaplardan oluşan geniş koleksiyonunu sergileyebilmek için New Jersey’de kişisel bir müze ve kütüphane tasarladı.

4.570 m²’lik alanda tasarlanan Richard Meier Model Museum, New Jersey’de eski bir fabrika kompleksinin kültür merkezine dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Mana Contemporary’de yer alıyor.

Ofisiyle mimarlık pratiğini 50 yıldan fazla süredir devam ettiren Meier, biriken proje materyallerini saklamak için daha geniş bir mekana ihtiyaç duyduğunu ve bu müzenin koleksiyonunu depolama ve toplumla paylaşmak için iyi bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Yalın, beyaz tasarımlarıyla bilinen Meier model müzesi için de tamamen beyaz, mimarın estetiğini yansıtan sade bir mekan kurgulamış. Işığın projelerindeki rolüne dikkat çeken Meier, “Doğal ışık bizim projelerimizde beton veya taş kadar değerli bir malzemedir. Müzedeki çeşitli çalışmaları ve modelleri gören izleyiciler bizim ışık takıntımız hakkında bilgi sahibi olacaklardır.” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın