“Mimaride Görünmeyen: Çağdaş Türk Mimarisinde Görselleştirme” Sergisi

Türkiye'nin yapılı çevresinin oluşumuna katkıda bulunan mimar ve tasarımcıların önemli eserlerini bir araya getiren "Mimari'de Görünmeyen: Çağdaş Türk Mimarisinde Görselleştirme" sergisi, İstanbul'dan sonra ilk kez İzmir'de düzenleniyor.

Mimarlık Haftası dolayısıyla, Mimarlar Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen sergi, 3 – 9 Ekim 2011 tarihleri arasında, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

“Mimari’de Görünmeyen: Çağdaş Türk Mimarisinde Görselleştirme” sergisi, Türkiye’de faaliyet gösteren mimarların plan, eskiz, fotoğraf, maket gibi çeşitli mimarlık görselleştirme çalışmalarından oluşuyor. Sergi küratörü, mimari teorisyen ve eleştirmen Gökhan Karakuş, sergilenen eserlerin seçiminde, Türkiye ve bölgenin içinde bulunduğu önemli mimari gelişim süreci hakkında genel fikir veren eserlerin değerlendirildiğini belirtiyor. Karakuş görüşlerini; “Bugün, Türkiye’nin yapılı çevresinin oluşumunda kritik bir dönemdeyiz. Böyle bir ortamda, mimari önemli bir dönüm noktasında. Yapı sektöründe yaşanan ikinci hızlı yükseliş, korunmamış tarihsellik, ucuz ticari yaklaşım ve zayıf modernizm günümüzde Türkiye inşaat sektörünü yönetiyor. Daha ileri mimari konseptler benimseyen mimarlar, fikirlerini ortaya koyabilecekleri elverişli platformlara sahip değil. Mimari’de Görünmeyen: Çağdaş Türk Mimarisinde Görselleştirme sergisi, bu mimarların fikirlerini yansıtan eserleri daha geniş bir kitleye taşıyor.” şeklinde dile getiriyor.

Sergi aynı zamanda mimarların çalışma süreçlerini anlatan zengin bir görsel anlatım da taşıyor. Mimarların eserlerini ortaya koyma süresince gerçekleştirdiği çalışmalar, mimari yaratıcılığı daha kapsamlı olarak gösteren ilginç bir koleksiyon sunuyor.

Sergi’de eserleriyle yer alan mimarlar
Adnan Serbest

Arif Özden

Arzu Nuhoğlu

Autoban – Sefer Cağlar ve Seyhan Özdemir

Aziz Sarıyer

Boğaçhan Dündaralp

Bulent Özden

C. Alper Derinboğaz

Can Çinici

Cem Kocacıklıoğlu

Cengiz Bektaş

Defne Önen

EAA – Emre Arolat Architects

Erginoğlu & Çalışlar – Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar

Gökhan Avcıoğlu

Han Tümertekin

KolMac – Şulan Kolatan ve William MacDonald

Mimaj – Ishtiaq Rafiuddin ve Henrik Schulte

Nevzat Sayın

Nilüfer Kozikoğlu

Pattu – Cem Kozar ve İşıl Ünal

Refik Anadol

Şanal Mimarlik – Alexis Şanal ve Murat Şanal

Sema Topaloğlu

Şevki Pekin

Superpool – Selva Gürdoğan ve Gregers Thomsen

Tabanlıoğlu Mimarlık – Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel

Tanju Özelgin

Teğet – Mehmet Kütükçuoğlu ve Ertuğ Uçar

Thai Duong

Uras + Dilekçi – Emir Uras, Durmuş Dilekçi, Fikret Sungay, Salih Küçüktuna

Yıldırım Kocacıklıoğlu

Etiketler

Bir yanıt yazın