Sharma Springs

Sharma Springs

Neredeyse tamamen bambudan, en küçük ayrıntısına kadar özel tasarlanmış yapılar yapan IBUKU ekibi tarafından yapılan ev Bali'de yer alıyor.

Sharma Springs, Sharma ailesinin kullanımı için ormanın içinde inşa edildi. Yapı; 6 seviyeli, 4 yatak odalı, 750 m²’lik, Ayuna Nehri’nin içinden geçtiği vadiye bakan, neredeyse tamamen bambudan inşa edilmiş bir ev. Eve, bir tünel-köprüden geçerek giriliyor.

Köprü, gelenleri doğrudan 4. seviyedeki açık hava yaşam alanına alıyor. Yemek alanı ve mutfak da bu seviyede bulunuyor. Evin merdivenleri merkezdeki kulenin etrafında dolanarak aşağıdaki çocuk oyun odasına, yatak odalarına ve kütüphaneye ulaşılabiliyor. 6. kat ise vadiye ve Green Village’a yukarıdan bakıyor.

Mobilyalar ve ankastre ürünler özel olarak tasarlandı ve üretildi. Bahçe IBUKU ekibi tarafından permakültür prensiplerine uygun olarak tasarlandı.

IBUKU; tasarımcılardan, mimarlardan, mühendislerden oluşan bir ekip. Ekip bambudan lüks ev, otel ve okul projeleri üretiyor. IBUKU’nun hikayesi 1980’lerde Bali’ye gelerek bambu ile tanışan Avrupalı tasarımcılarla. Öyleki IBUKU’nun kurucusu olan Elora Hardy’nin ebeveynleri John and Cynthia Hardy’de, 80’lerde Bali’ye gelerek bambu üzerine çalışmalar yapan tasarımcılar arasındalar.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın