Atılım Üniversitesi GSTM Fakültesi

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü MMR 401 Proje Stüdyosunda, Prof.Dr. Haluk Pamir, Y. Mimar Serdar Akünal yürütücülüğünde Birsu Ece tarafından tasarlanan GSTM Fakültesi.

PROJE RAPORU

GSTM Fakültesi için ayrılan arazi, kampüs planlamasında ikinci giriş kapısının başlangıcında, birinci kapıdan giriş yapıldığında ise en sonda olduğundan hem bir giriş hem de bitiş noktası olma özelliğine sahip. Bu sebeple yapılan fakülte binası ve açık alanları bu faktör dikkate alınarak tasarlandı.

Sadece öğrencilerin kullanacağı bir fakülte olması yerine halkın da kullanabileceği yaşayan bir fakülte olması amaçlandı. Bunu gerçekleştirebilmek için var olan seranın yeri korunarak, küre formu ile insanların ilgisini çekebilecek sosyal bir alan tasarlandı. Bunun dışında yapının alt kotunda tasarlanan katta, konferans salonu, yemek yeme alanı, workshop alanı ve gömülü bir avlu bulunuyor.

Öğrencilerin kullanacağı stüdyolar cam panellerle açılıp kapanabilen esnek stüdyolar olarak tasarlandı ve bu stüdyoların karşısındaki sirkülasyon alanları öğrencilerin projelerini ve maketlerini sergileyebilecekleri bir alan olarak değerlendirildi. Bu şekilde öğrencilerin kendilerini özgür hissetmesi ve yaptıkları işlerin sergilenmesiyle kendilerine olan güvenlerinin artması ve hedeflerini yükseltmeleri amaçlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın