HEIKE Konsept Mağazası

AN Studio'nun Çin'deki alternatif moda markası HEIKE için tasarladığı mağaza; siyah ve gri tonlarda, geometrik ve keskin hatlarla tasarlanmış bir iç mekan.

The HEIKE isimli moda markasının konsept dükkanı, çok katlı mobilya mağazasının ikinci katına saklanmış durumda. Mağazanın içindeki dar bir merdiven sizi HEIKE’ye yönlendiriyor. İki mekan arasında geçiş sağlayan merdiven, aynı zamanda hem saklanıyor hem de siyah bir heykel kütlesi haline getirilerek abartılıyor. “Siyah Meyil” olarak adlandırılan bu yatay dolgu, birleştirirken ayırıyor ve zemin kattan birinci kata geçişi kendisine katıyor. Kütle, soyunma odalarını ve depolama alanını da içine alıyor.

Koyu ve istilacı hacim, boş sayfadaki bir ‘text’ gibi ele alındı. Alan, moda markası için bir dükkan ve sergi alanı olmanın yanında etkinlik alanı olarak da işlevlendi. HEIKE, geometrik ve keskin hatlarla, minimal mobilyalar ve çeşitli malzemeler(beton, çelik, alüminyum, ayna) kullanılarak şekillendi. Farklı dokular; mat ve parlak yüzeyler oluşturmak için, gri veya siyah tonlarda, iyi işçilikle üretildi.  Diğer yüzeylerde; cilalı yerlerle tezat oluşturacak çıplak beton, çelik pencere çerçeveleri, koyu renk mermer tozu ve cilalı metal kullanıldı.

Giyim mağazalarıyla ilgili bilinen doğruları sınayan bir tasarım ve bağımsız bir moda markasının konsept dükkanı olan iç mekan, çeşitli uluslararası ödüllerin de sahibi oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın