İzmir Kent Kitaplığı 100. Kitabını Yayınladı

Tarihiyle, bugünüyle, yaşam biçimiyle İzmir’i anlatan kitapların yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’nda 100. eser de yayınlandı.

Tarihiyle, bugünüyle, yaşam biçimiyle İzmir’i anlatan kitapların yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’nda 100. eser de yayınlandı. Basımı tamamlanan son 7 yeni eser, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.

Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar A. Nedim Atilla’nın üstlendiği toplantıya yeni eserlerin yazarlarından Nuri Bilgin, Başak Ocak, Ertan Daş ve Orhan Beşikçi de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin geçmişine dair bilgilerin toparlanması ve değerlerinin gün ışığına çıkartılıp insanlığa sunulmasının, önemli bir hedefleri olduğunu belirtti. Arkeolojinin önemli ismi Ekrem Akurgal’dan Rauf Beyru’ya, Bilge Umar’dan Salih Özbaran’a kadar İzmir kent tarihine ışık tutacak pek çok önemli ismin eserleri yayımlanırken, 100. kitap Cihan Özgün’ün “Bereketli Topraklarda Üretmek Ve Paylaşmak /İzmir Ve Çevresinde Ticari Tarım (1844-1914)” isimli eser oldu.

Yedi Yeni Eser

Kent Kitaplığının 94’üncü eseri Başak Ocak ve Özlem Yıldırır Kocabaş’ın “Bir Hastane Öyküsü” isimli eseri oldu. Diğerleri ise sırasıyla Nuri Bilgin’in “Kimlik İnşası”, Ertan Daş’ın “Taşa Kazınan Hayatlar”, Orhan Beşikçi’nin “İzmir’den Yadigar”, Nihan Koçboğan’ın “Hamza Rüstem ve Oğulları”, İzmir Büyükşehir Belediyesince hazırlanan “Siyasette İzmir’in Kadınları”, 100. Kitap ise Cihan Özgün’ün “Bereketli Topraklarda Üretmek Ve Paylaşmak /İzmir Ve Çevresinde Ticari Tarım (1844-1914)” isimli eseri oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın