Eleven Magazine – “Shelter 48: Acil Yaşam Desteği Tasarımı”

Eleven Magazine, “Shelter 48” ile “felaket sonrası hayat kurtarıcı sığınaklar” temasını ele alıyor.

Eleven Magazine, yarışma temasını anlatıyor:

“Doğal felaketler gerçekleştiği zaman, tasarımınız nasıl hayat kurtaracak?

Derginin düzenlemiş olduğu son yarışma, dünyanın dört bir yanındaki yaratıcı isimleri doğal felaketin hemen sonrasında hızlı bir şekilde konuşlandırılabilen acil bir yaşam destek sistemi için yenilikçi konseptler tasarlamaya davet ediyor.

İklimimiz değişiyor ve bunun sonucunda dünya genelinde daha fazla doğal afet tetiklenmiş oluyor. Yalnızca son on yılda dünya genelinde kaydedilen doğal afetlerin sayısı katlanarak artmış durumda. Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri etkileyen bu kitlesel yıkımlar, milyarlarca dolarlık hasarlar ve sayıları binleri bulan ölümler ile sonuçlanıyor. Bu konuda belki de en şaşırtıcı gerçek, topluma en büyük zararı veren şeyin afetin kendisinden önce, felaketi takip eden saatlerde yaşananların olması.

Hayatta kalabilmek için temel insani ihtiyaçlar olan uygun korunma ve sığınma imkanlarının eksikliği, altyapı ve hizmetlerin tahribata uğrayışı ile birlikte afet sonrası ilk kırk sekiz saati kurbanlar ve hayatta kalanlar için oldukça kritik kılmaktadır.

Birçok birey için bu zaman diliminde yaşananlar, hayat ile ölüm arasındaki belirleyici faktör olacaktır.

Bu saatlerde olayın büyüklüğünün tam olarak anlaşılması, etkilenen bölgelere giden yolların netleştirilmesi ve uygun barınma önerileri ile birlikte geniş çaplı kurtarma operasyonlarının hayata geçirilmesi gerekmektedir. Durumu daha da kötüleştirecek artçı felaketlerin de bu vakitlerde gerçekleşmesi yüksek olasılık taşımaktadır. Tehlikeli, her an patlamaya hazır bir çevrede mahsur kalmış olanlar için geçen her bir saniye hayatın kendisine denktir. Yardım elbette yerini bulacaktır – ancak tam zamanında mı?

Bu yarışma ile Eleven, felaket sonrası kırk sekiz saatlik dilimini ve ötesini hedefleyen bir acil yaşam desteği olarak “Shelter 48″i tasarlaması için dünyanın dört bir yanından yaratıcı profesyonel ve öğrencileri bekliyor.”

Yarışmacılar bireysel olarak veya maksimum dört kişilik takımlar halinde projelerini gönderebilirler. Yarışmacılardan A1 boyutunda (yatay şekilde) iki adet dijital poster ve beş yüz kelimelik bir açıklama metni hazırlanması beklenmektedir. Modeller zorunlu olmasa bile kabul edilecektir.

Shelter 48, Eleven’ın düzenlemiş olduğu yedinci yarışma. Daha önceki yarışmaların katılımcıları, yaratmış oldukları projeler ile Architecture Review, AJ, Dezeen, Archdaily ve Designboom gibi birçok uluslar arası yayında yer aldı.

Detaylı bilgi ve kayıt işlemleri için, Eleven Magazine’in internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Katılım Ücreti: 80£
Geç Katılım Ücreti: 100£

Yarışma Takvimi
Geç katılım ücretine geçiş: 1 Kasım 2017
Kayıtların kapanışı ve son başvuru tarihi: 11 Kasım 2017 – 14:00 (Birleşik Krallık saati ile 11:00)
Halk oylamasının açılışı: 13 Kasım 2017
Halk oylamasının kapanışı: 10 Ocak 2018 – 14:00 (Birleşik Krallık saati ile 11:00)
Kazananların açıklanması: 11 Ocak 2018

Ödüller
Kazanan: 2,000£
İkincilik Ödülü: 400£
Halkın Tercihi: 100£

Seçilecek olan altı mansiyon ödüllü proje için para ödülü bulunmamaktadır. Ancak ödül alan projelerin tamamı Eleven Dergisi ve uluslar arası medya ortaklarının sayfalarında yayınlanacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın