Benedetta Tagliabue Konferansı: “Zihinsel Peyzajlar”

"Zihinsel Peyzajlar" başlıklı konferans, 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00'da, YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek.

İskoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu gibi önemli projelere imza atan ünlü mimar Benedetta Tagliabue, Yapı-Endüstri Merkezi aracılığı ile Siemens Ev Aletleri Ana Sponsorluğu’nda İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” başlıklı konferans, 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.

Yapı-Endüstri Merkezi’nin yeni konuğu, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda İtalyan mimar Benedetta Tagliabue olacak.

Ev aletlerinde ecoPlus felsefesiyle enerji ve su tasarrufu konunda örnek olabilecek ürünler geliştiren, artan çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir doğal kaynakların korunması konusunda somut adımlar atan yenilikçi teknolojiler konusunda ve sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan Siemens Ev Aletleri, mimarlık ve yapı kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarını, ünlü mimar Benedetta Tagliabue konferansına verdiği destek ile sürdürüyor. Alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Benedetta Tagliabue, Milano’da doğmuş ve Venedik Üniversitesi’nden 1989’da mezun olmuştur. 1991’de Enric Miralles’in stüdyosuna bir süre sonra ortak olan Tagliabue, Miralles ile evlenmiştir. Dünya çapında birçok ödüllü yapısı bulunan Tagliabue, eşi Miralles’in zamansız ölümünden sonra Miralles-Tagliabue-EMBT’nın başına geçmiştir.Barcelona ve Avrupa çapında Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu, Barcelona Patafol’daki Halk Kütüphanesi, Hamburg Müzik Okulu, İskoçya Parlamento Binası ve Naples Metro İstasyonu’nun da aralarında bulunduğu birçok öne çıkan projede yer almıştır. Benedetta Tagliabue yönetimindeki Miralles Tagliabue-EMBT stüdyosu; mimari projeler, açık alanlar, şehircilik, yenileme ve sergileme ile ilgili çalışmalarda yer almakta ve İspanyol-İtalyan zanaatçı ruhuna sahip mimari stüdyo geleneğini işbirliğine inanan anlayışlarıyla birlikte bu projelerle yansıtmaktadır. Tam bir ödül avcısı olan mimar, aynı zamanda RIBA Stirling Ödülü gibi önemli yarışmalarda jüri üyeliği yaparken, mimarlığa katkılarından dolayı RIBA Uluslararası Bursu’nu almaya hak kazanmıştır.

Tagliabue, RIBA, Londra’daki Bartlett Mimarlık Okulu ve Mimarlar Birliği, Amsterdam Berlage Enstitüsü, New York Columbia Üniversitesi’nden sonra fikirlerini paylaşmak için İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” (Landscapes of the Mind) başlıklı konuşmasında, kendi zihninde canlanan hayali peyzajlardan bahsedecek olan Tagliabue, her kişinin şehir okumasını ve şehir algısını öznel kılan zihinde oluşturulan şehir manzaraları ve peyzajların kendi zihnindeki yansımalarına, konuşma boyunca izleyicileri konuk edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın