Tarragona’da CA Evi

Eloi Camacho Arquitectura'nın Tarragona'da tasarladığı CA House, Akdeniz mimarisinin keskin hatlı sadeliğine çağdaş bir yorum katıyor.

Ev, 16 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda dikdörtgen bir arazi üzerinde projelendirdi. Kuzey cephesinde yoldan servis alan arsa, diğer üç cepheden komşu parsellerle sınırlanıyor.

Bölgedeki imar düzenlemelerinin izin verdiği maksimum inşaat alanını değerlendirmek niyetiyle bu sınırları zorlayan bir hacim tasarlandı. 9,60 m x 19,30 m boyutlarındaki konutta, Akdeniz mimarisinin karakteristik özelliği olarak düz ve net çizgiler ile kompakt ve düzenli bir görünüm sağlamak hedeflendi.

Evin bodrumu garaj fonksiyonuna sahip. Günlük yaşam alanları ise, güney ve batı cephesi korunaklı dış mekanlar ile çevrelenmiş olan zemin katta kurgulandı. Zeminde kullanılan materyal sayesinde görsel devamlılık sağlayarak bahçe ile bütünleşir şekilde tasarlanan bu üstü kapalı bölüm, iç ve dış mekan arasındaki sınırı bulanıklaştırıyor.

Birinci katta, her biri özel banyoya sahip üç yatak odası bulunuyor. Bu yatak odalarından ikisi, misafir odası olarak kullanılıyor. Bu katta yer alan odalar, dış cepheden içeri çekilir şekilde tasarlandı ve yapının dış cephesi ile oda çeperleri arasında, doğrudan güneş ışığını filtreleyecek ve dış mekana karşı odalarda mahremiyet sağlayacak bir mini teras tanımlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın