MOSDER 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen yarışmaya kayıt için son tarih 18 Temmuz 2016.

AMAÇ

  • Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunmak,
  • Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını imgeleyen ürün kimliğini desteklemek,
  • Geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmektir.


BAŞVURU KOŞULLARI

  • Yarışmaya Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 1., 2., 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri katılabilirler. Katılımcıların yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölüm öğrencisi olduklarını belgelemeleri gerekmektedir (İlgili belgenin 11.10.2015 – 18.07.2016 tarihleri arasında alınmış olması gerekmektedir).
  • Tüm katılımcıların T.C. Vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Tasarım yarışmasına grup olarak katılmak isteyenlerin, yarışmaya katılım koşullarına uymaları gerekmektedir. Grup lideri grubun temsilcisi olarak kabul edilir ve ödül grup liderine teslim edilir.
  • Tüm kategorilerde yarışmaya gönderilen projeler daha önce herhangi bir yerde sergilenmemeli, başka bir yarışmaya veya bu yarışmaya daha önce gönderilmemiş olmalıdır.

TAKVİM

1. AŞAMA

  • 11 Nisan 2016 Yarışma İlanı
  • 18 Temmuz 2016 Son Başvuru Tarihi
  • 28 Temmuz 2016 1. Aşama Jüri Değerlendirmesi
  • 2 Ağustos 2016 1. Aşama Sonuçlarının Açıklanması


2. AŞAMA

  • Kasım – Aralık 2016 2. Aşama Jüri Değerlendirmesi
  • Kasım – Aralık 2016 Ödül Töreni ve Kazananların İlanı

ÖDÜLLER

1. Aşama: Bu aşamada dereceye giren Oturma–Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma, Genç Odası kategorilerinde finale kalan finalistlere 3000’er TL; Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde finale kalan finalistlere ise 6000’er TL ödenecek ve sertifika verilecektir.

2. Aşama: Bu aşamadaki her bir finalist (eğer projeyi üreten MOSDER üyesi firma tasarımı satın almak isterse) MOSDER üyesi firma ile finalist arasında 1000.EUR tasarım bedeli karşılığında sözleşme imzalanacaktır. Bu sözleşme karşılığında tasarım hakları ilgili Finalist tarafından MOSDER üyesi firmaya devredilecektir. MOSDER üyesi firma bu tasarım karşılığında Finalist’e tasarım bedeli olarak nakden ve defaten 1000.EUR ödeyecektir. İş bu şartname ile finalistler 1000.EUR karşılığında tasarım hakkını MOSDER üyesi firmaya devretme yükümlülüğünü önceden taahhüt ve kabul etmiş olurlar.

Ayrıca, Oturma–Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma, Genç Odası kategorilerinde birinci seçilen tasarımların sahiplerine 3000’er TL; Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde birinci seçilen tasarımın sahibine ise 6000 TL ödenecektir.

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi: 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 1. Aşama Jüri Değerlendirmesi’nde finale kalan 18 Proje, Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı “Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi” almaya hak sahibidir. 18 Finalist Projenin endüstriyel tasarım tescil işlemlerinin Finalistler adına ADRES PATENT firması tarafından yapılabilmesi için kendilerinden talep edilecek vekâletname ve T.C. Kimlik fotokopilerini Ağustos 2016 içerisinde MOSDER’in yönlendirdiği ADRES PATENT Yetkililerine iletmeleri gerekmektedir.

Üniversite Ödülü: 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 1., 2., 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri katılabilirler. Yarışma kapsamında en çok proje başvurusunun geldiği üniversiteye 10.000 TL ödül verilecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın