Barınma Aktivistleri Boş Binaların Barınağa Dönüştürülmesini Talep Ediyor

İngiltere'de, barınma hakkı aktivisti bir grup, Oxford Üniversitesi’ne ait, 2015’ten beri boş olan bir binayı işgal edip, kentin evsizleri için barınak haline getirdi.

“İnsanların evlere, boş mekanların da insanlara ihtiyacı vardır.”

Yılbaşından bu yana kendi mutfağı, duşu olan barınakta 14 kişi yaşıyor. Wadham Koleji tarafından satın alınan bina, eninde sonunda bir öğrenci yurduna dönüştürülecek. Ancak işgalciler (squatters) o zamana dek boş kalacak olan binayı kışın geri kalanı boyunca kullanabilmek adına izin istemek için Wadham’a açık mektup yolladılar. Mektupta, kent genelinde pek çok boş yapısı bulunan Oxford Üniversitesi ve Wadham Koleji gibi kurumların atıl durumdaki yapıların; barınak, sosyal konut ve kamusal mekan olarak yeniden işlevlendirilmesi önerisinde bulunuyorlar.

Aktivistler ayrıca, Wadham Koleji’nin evsiz insanların kış boyunca barınağı olması için change.org aracılığıyla imza topluyorlar. 

İşgalci (squatters) aktivistler, Londra’da birçok kişinin barınacak yeri olmamasına rağmen, kullanılmayan yapılar olması çelişkisine ve en temek haklardan biri olan barınma hakkına dikkat çekmek için başka işgal eylemleri de yapıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın