İzlanda Doğa Bilgisi Enstitüsü

İzlanda Doğa Bilgisi Enstitüsü

Doğa Bilgisi Enstitüsü çeşitli araştırma ve izleme yürüten bir kamu kurumu olarak faaliyet gösteriyor. Araştırmalar özellikle botanik, ekoloji, taksonomi jeoloji ve zooloji üzerine odaklanmış durumda. Doğa Bilgisi Enstitüsü'nün yeni binasında 50 bilim adamı ve diğer çalışanlar için araştırma tesisleri ve ofisler bulunuyor. Ayrıca, bina enstitünün örnek koleksiyon ve bilimsel kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor.

Enstitü
Doğa Bilgisi Enstitüsü çeşitli araştırma ve izleme yürüten bir kamu kurumu olarak faaliyet gösteriyor. Araştırmalar özellikle botanik, ekoloji, taksonomi jeoloji ve zooloji üzerine odaklanmış durumda. Doğa Bilgisi Enstitüsü’nün yeni binasında 50 bilim adamı ve diğer çalışanlar için araştırma tesisleri ve ofisler bulunuyor. Ayrıca, bina enstitünün örnek koleksiyon ve bilimsel kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor.

Urridaholt Master Planı
Urridaholt gelişimi amacıyla hazırlanan master plan için sayısız uluslararası tanımlama yapıldı, ödüllere layık görüldü.

Urridaholt master planı, karma kullanımlı bir geliştirme ve sürdürülebilir kalkınma konusunda çevre ve toplum için çeşitlilik ve saygıyı vurgulayan bir proje.

Projede açık rekreasyon alanlarına ve yaya yollarına iyi bir erişim sağlanıyor. Sokaklar güvenliği destekleyecek ve rahat bir trafik hızlandıracak şekilde tasarlandı. Ayrıca yakınlarda yer alan Urridaholtsvatn Gölü’nün ekolojisini koruyan özel drenaj sistemleri tasarlandı.

Yapının Biçimi
Urridaholt’ta ilk yükselen binalarından biri olan Doğa Bilgisi Enstitüsü, geliştirme işine girişte bir iz bırakacak gibi gözüküyor. Bina, master planında öngörüldüğü gibi insan ölçeğindeki sokak görünümünü sağlayacak, yavaş yavaş ritm ile iletişim kuracak ve kütlesini görsel olarak azaltacak şekilde iki yarık tarafından üç bölüme ayrılmış durumda. Ayrıca, plandaki üç bölüm bir böceğin vücut kompozisyonu yansıtıyor, böylece enstitünün işlevine binanın biçimi bağlanıyor.Kuzey-batı doğrultusunda bina, muhteşem manzarasına dönerek güneyindeki Keilir Dağı’nı yansıtıyor.

Yarıklar, saydam koridorlar ve merdivenler ile bağlanıyor, parlak yeşil rengiyle geceleri aydınlatıyor. Bununla birlikte, yarıkların ana amacı enstitü çalışanlarının ofis ortamından bir an olsun kurtulmasını sağlamak. Yarıklardan geçerken ışık, hava, gökyüzü ve ufukla birlikte çevre ile güçlü görsel temas kuruluyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın