Tamer Aydın Resim ve Heykel Sergisi

Terakki Vakfı Sanat Galerisi 24 Mart - 28 Nisan 2016 tarihleri arasında çağdaş Türk heykel sanatının en önemli yorumcularından Heykeltraş ve Ressam Tamer Aydın’ın resim ve heykel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Son yüzyılda sanayileşmenin ve teknolojinin doğa üzerindeki geri döndürülemez tahribatı ve bu tahribata insanın tepkisiz, umursamaz tavrı, çarpık kentleşme, doğal hayatın yok oluşu ve bütün bu hayata dair olumsuzlukların yine insan üzerindeki etkileri, Heykeltraş ve Ressam Tamer Aydın’ın eserlerinin üretim sürecinde işlediği temalar.

Her duyarlı sanatçı gibi etrafında yaşanan olumsuzlukların kendisinde yarattığı “Duygu Durum”u izleyicisine aktarmak için rafine bir yorum kullanıyor. Sanatçı, heykellerinde bronzun sert ve kunt görünümü ile insan doğasının kırılgan yapısı ve naif çelişkisini, birarada kullanarak, izleyicisiyle samimi bir dil yakalamaya çalışıyor.

Figürü parçalayarak, keserek, yırtarak ona bambaşka bir boyut kazandırmakta ve asılabilir heykeller üreterek klasik heykel algısının ötesine geçiyor. Bronzun sert yüzeyi üzerinde yumuşak dokuların karşıtlığını bir araya getirerek, teknik anlamda benzersiz ve farklı bir dil kullanmış.

Tüm bronz heykellerin tek edition olduğu, başka bir deyişle her bir heykelin tek çalışıldığı, tekrarının olmadığı göz önüne alındığında, bu onun çalışmalarını daha da eşsiz kılıyor.

Heykeltraş ve Ressam Tamer Aydın derinlik duygusunu taptaze renk tuşları ile bütünleştirerek, aynı içten yaklaşımını resimlerinde de sürdürüyor ve farklı renk armonileriyle izleyicisinin güzel düşlere dalmasını sağlayan dışavurumcu yaklaşımı ile onlara renkli bir dünya sunuyor.

Çalışmalarını halen İstanbul Kadıköy’deki atölyesinde sürdürmekte olup çeşitli otel ve mimari projelerde büyük boyutlu sanat çalışmaları da uygulamıştır. Bunlardan bazıları, Bursa Hilton lobi heykel çalışması, Adana Sheraton Oteli duvar kabartma heykelleri, İstanbul Liv Hospital dış mekan heykeli, Florya Crown Plaza Oteli resim çalışmalarıdır.

Etiketler

Bir yanıt yazın