7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması

Kazanan 5 öğrencinin 4-11 Eylül 2016'da Berlin'de TU Berlin ev sahipliğinde düzenlenen masterclass'a katılacağı METAMORFOZ temalı 7. Uluslararası Beton Tasarımı Öğrenci Yarışması için son teslim tarihi 8 Haziran 2016.

Yarışma Özeti

METAMORFOZ temalı Yedinci Uluslararası Beton Tasarımı Öğrenci Yarışması; mimarlık, tasarım ve mühendislik öğrencilerinden, betonun METAMORFOZ kavramına yönelik potansiyel özelliklerini keşfetmelerini ve irdelemelerini istemektedir. Bunlar materyalin yapısında var olan özelliklerle ilgili olabileceği gibi, yeni veya mevcut strüktürlerdeki uygulamalar da olabilir. Estetik kaygıları, strüktürel sistemleri veya fabrikasyon yöntemlerini konu alabilir; ekonomik gerçekler, sürdürülebilirlik talebi veya sosyal konular üzerine yorumda bulunabilir.

Yarışma belirli bir yer veya program kuralı koymaz, yarışmacılar kendi ilgi alanları ve amaçları doğrultusunda ve fikirlerinin etkin sunumuna uygun bir bağlam seçebilirler. Öneriler; obje, mobilya ve mimari detaylardan, barınma, peyzaj düzenlemeleri, karmaşık yapılar, altyapı ve strüktürel sisteme kadar uzanan bir yelpazede çeşitlenebilir. Yarışmaya katılanlar, teknik ve fonksiyonel sorunların yanı sıra, biçim ve programa dair konuları incelemeli; fikirler tasarım önerileriyle test edilerek potansiyelleri ikna edici biçimde sergilenmelidir. Öneriler, yarışmanın temasını göz önünde bulundurmadaki yaratıcılık ve mimari çıkarımların birleşimi üzerinden değerlendirilecektir.

Yedinci Uluslararası Beton Tasarımı Öğrenci Yarışması – METAMORFOZ, 2015 – 2016 akademik yılında dört Avrupa ülkesinde sürdürülecektir. Ülkelerden seçilen adaylar, içlerinde ünlü eğitmenler ve eleştirmenler bulunan endüstrinin uzmanları tarafından yürütülecek olan, beton ve metamorfoz konusunu daha ileri düzeydi araştırmak amaçlı, bir haftalık uluslararası workshop katılımına davet edileceklerdir.

Takvim

Teslim Tarihi: 8 Haziran 2016
Jüri Değerlendirmesi: Haziran 2016

Jüri Üyeleri

Cem İlhan
Nurbin Paker
Ferhat Hacıalibeyoğlu
Nilüfer Kozikoğlu
Yeşim Hatırlı

Yarışma Kuralları ve Katılım İçin Gerekli Dökümanlar

CDC7 TR rules
CDC7 TR ownership-declaration
CDC7 TR identification form
CDC7 TR assignment

Etiketler

Bir yanıt yazın