Kazuyo Sejima, Pritzker Jürisine Dahil Oldu

Bu yıl kırkıncı yaşını kutlayan Pritzker Ödülü’nün yeni jüri üyeleri açıklanmaya devam ediyor. Prestijli ödülün jürisine dahil olan son isim, 2010 yılında ödüle layık görülen Kazuyo Sejima oldu.

Sejima‘nın 2010’da ödülü kabul ederken yapmış olduğu konuşmada “ödülün yalnızca geçmişteki eserleri takdir etmekle kalmadığını, yeni eserler için de mimarları teşvik ettiğini” belirttiğini hatırlatan Hyatt Vakfı Başkanı Tom Pritzker, uluslararası deneyimlerinin yanı sıra mimarın bu düşüncesinin, Sejima’yı ideal bir jüri üyesi kıldığını belirtti.

Nishizawa Ryue ile birlikte SANAA’nın kurucu ortaklarından biri olan Kazuyo Sejima, aynı zamanda Polytechnic University of Milan, University of Applied Arts Vienna, Keio University, Yokohama Graduate School of Architecture gibi okullarda ders veriyor.

Bu seneki Pritzker Ödülü’nün jüri üyeleri arasında Glenn Murcutt, Stephen Breyer, André Corrêa do Lago, Lord Palumbo, Richard Rogers, Wang Shu, Ratan N. Tata ve Martha Thorne gibi isimler yer alıyor. 2018 Pritzker Ödülü’nü kazanacak isim, Mart ayında ilan edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın