DESPITE / RAĞMEN: Ankara’daki Genç Mimarlık Ofisleri Üzerine Genel Bir Bakış

DESPITE / RAĞMEN: Ankara'daki Genç Mimarlık Ofisleri Üzerine Genel Bir Bakış sergisi 16-24 Ekim tarihleri arasında Floransa'da, Limonaia di Villa Strozzi'de görülebilecek.

“Despite / Rağmen: Ankara’daki Genç Mimarlık Ofisleri Üzerine Genel Bir Bakış” adlı mimarlık sergisi; ACE Mimarlık, CAG Mimarlık Atölyesi, FREA, Gökhan Aksoy Mimarlık, İkikerebir Mimarlık, Motto Mimarlık, Özer-Ürger Mimarlık ve SCRA’nın katılımı ile 16-24 Ekim tarihleri arasında Floransa’da yapılacaktır. Sergi, Floransa Q4 Belediyesi’nin desteği ve Floransa  Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Önceki yıllarda yine Floransa’da gerçekleştirilen “contemporary”adlı sergiden sonraki ikinci sergi niteliğinde olan Despite /Rağmen; sosyal, kültürel, ekonomik ve politik gerçekliklere rağmen güncel mimariye egemen olan kavramları kendi gerçeklikleriyle yorumlayan Ankaralı mimarların projeleri üzerinden, mimarlık teorisi ve eleştirisini daha kapsamlı bir şekilde ele alan tartışmalara ev sahipliği yapmayı amaçlamaktadır. 

Despite / Rağmen kapsamında, katılımcı 8 ofisin proje sergisinin yanı sıra, İtalyan mimarların, akademisyenlerin ve mimarlık öğrencilerinin katılımı ile forumlar, söyleşiler ve sunumlar da yer  alacaktır. 

Açılış kokteyli Sayın Floransa Q4 Belediye Başkanı ve Roma Büyükelçiliği’nden Kültür ve Tanıtım Ateşesi Sayın Esin Zeynep Selvi’nin yanı sıra akademisyenler, mimarlar ve mimarlık öğrencilerinin katılımıyla 16 Ekim günü saat 17.30’da Santa Verdiana’da yapılacak olan sergi, 24 Ekim tarihine kadar Limonaia di Villa Strozzi’de görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın