Camp Nou’yu Dev Bir Parka Dönüştürme Önerisi

ON-A Architecture, COVID 19 sonrası şehirlerin ihtiyaçlarına uyum sağlamak için kentsel alanların olası dönüşümünü tartışmaya açıyor.

Proje ile Camp Nou stadyumu ve çevresindeki tesislerin, Barselona şehri için büyük bir orman oluşturulmasına izin verecek yeni bir topografya ile kaplanması planlanıyor.

ON-A Architecture’ın iki kurucu ortağından Jordi Fernández, “Şehirleri yenilemek ve vatandaşlar için kaliteli alan kazanmak artık sadece ilginç bir fikir değil, bir zorunluluk,” diyor. Barselona merkezli ofis, 15 yıllık deneyimiyle Algeciras’taki Llano Amarillo Parkı’nın veya Tayvan’daki Taichung Geçidi Parkı’nın yeniden geliştirilmesi gibi kentsel ortamlardaki yeşil alanların büyütülmesi konusunda uzman.

“Nou Parc” projesi, şehirlerin bina alanını kaybetmeden nasıl yeşillendirilebileceğini gösteriyor. Proje, Barselona şehrinin en önemli yerlerinden biri olan Camp Nou’da topografyayı yükseltmeyi ve stadyum ve diğer ekipmanlara bağlı tesislerin yeni parkın yüzeyinin altında korunmasına izin verecek bir yeşil orman örtüsü oluşturmayı öneriyor. Ortaya çıkan yeni topografya stadyuma (park, ofisler, boş zaman alanları, restorasyon, müze, çok amaçlı pavyon ve girişler) bağlı hizmetleri gizliyor ve stadyum parktan bağımsız olarak işlev görüyor.

Mevcut durumda küçük yeşilliklerle çevrili bu alanın rehabilitasyonu ile günde 15.000 kg oksijen üreten ve 25.000 kg C02 emebilen yeni bir yeşil ve boş alandan yararlanacak olan Barselona şehri için harika bir fırsat olması planlanıyor.

Yeşil alanın içerisinde, 2,4 km’lik bir yürüme parkuru, piknik alanı ve parkın en yüksek noktasında 360 derecelik panoramik manzaraya sahip seyir noktaları yapılması da planlanıyor.

Nou Parc (English version) from on-a on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın