Flipboard Kafe

Brolly Design'ın Melbourne'da tasarladığı mekan, şehrin boşluğuna özenle yerleştirilmiş küçük bir kafe projesi.

Flipboard Cafe, şehrin çokta bilinmeyen bir mahallesinde yer alan küçük bir kafe. Kafe seviyelendirilmiş tasarımıyla müşterilerine samimi bir mekanda iyi kahve sunmayı amaçlıyor. Alt kattaki caz kafeye ve üst kattaki stüdyoya kafenin içindeki merdivenlerden ulaşılıyor. İki yanındaki kullanılmayan eski dükkan vitrinlerinin arasına sokulmuş işletme, bir zamanlar merkezi olmayan bir ara mekan, geçiş hacmi iken şimdi kentliler için başlı başına bir çekim noktası haline gelmiş.

Tasarımcılar, ön cephenin renovasyonu sırasında bir önceki sahipleri tarafından plasterle kaplanan ekstra alanları bularak ve kullanıma açmışlar. Böylece ön cephede ziyaretçilerin takılabileceği hacimler oluşturmuşlar. Bu hacimler hafifçe yaya yoluna müdahale ederek sokağın bir parçası haline geliyor.

Mekanın merkezindeki merdiven kafenin yatay vurgusunu dikeye alıyor. Merdiven aynı zamanda mekanı bölmesiyle kafenin görsel derinliğini arttırarak içeride ne olduğuna dair, bakışın merakını cezbediyor. Ziyaretçilerinin zamanlarını geçirdiği köşeleri ve nişleri kafenin küçük ve samimi noktaları. Bu noktalar hacim olarak küçük olmalarına rağmen aldıkları ışık ve birbiriyle kurdukları bağ sayesinde geniş bir bütünün parçası olma hissini veriyor; aynı iç mekanın içinde kurgulanan ikincil bir iç mekan ağı gibi, birer sahne kulisi gibi çalışıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın