Sagalassos Antik Kenti et-balık çarşısı bulundu

Burdur'un Ağlasun ilçesi yakınlarında bulunan Sagalassos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor.

Burdur’un Ağlasun ilçesi yakınlarında bulunan Sagalassos Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün sona erdiği bildirildi. Prof. Dr. Marc Uytterhoeven, Çömlekçiler Mahallesi’nde yapılan kazılarda çömlek atölyeleri ve birçok seramik bulunduğunu, et-balık pazarı kazısında ise küçük bir dükkânın gün ışığına çıkarıldığını ifade etti.

Burdur’un Ağlasun ilçesi yakınlarında bulunan Sagalassos Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün sona erdiği bildirildi.
Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesinden Prof. Dr. Marc Wealkens başkanlığında, 203 personel tarafından yürütülen bu yılki kazı çalışmalarında, kentin Yukarı Agora bölümünde Roma dönemine ait bir binanın içine inşaA edilmiş Osmanlı dönemine ait bir bina bulundu.

Alanda metal parçaları, terazi, soba kapağı gibi eserlere de ulaşıldı. Sagalassos’un kent konağı bölümündeki kazılarda ise 200 metrekarelik havuz gün yüzüne çıkarıldı.

Tamamının 525 metrekare olduğu tahmin edilen havuzun kalan kısmının gelecek kazı döneminde açılacağı öğrenildi.

Kent Konağı Kazı Sorumlusu Dr. Inge Uytterhoeven, AA muhabirine açıklamada bulunurken, Sagalassos Antik Kenti’ndeki kazıların 2011 yılı için tasarlanan bölümünün sona erdiğini bildirdi.

Inge Uytterhoeven, bu yıl kent konağı, hamam, et-balık pazarı, Çömlekçiler Mahallesi, Çataloluk ve Düzentepe’de çalışma yapıldığını belirterek, “Yukarı Agora güneybatı istikametinde Roma İmparatoru Cladius ve Cermanicus kemeri inşa edildi. Antoninler Çeşmesi’nin doğu istikametinde olan büyük sütun restore edildi” dedi.

Uytterhoeven, Çömlekçiler Mahallesi’nde yapılan kazılarda çömlek atölyeleri ve birçok seramik bulunduğunu, et-balık pazarı kazısında ise küçük bir dükkânın gün ışığına çıkarıldığını ifade etti.

Dükkânda birçok sikke bulduklarını belirten Uytterhoeven, hamamda yapılan kazılarda ise Roma dönemine ait fırınlar bulunduğunu söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın