Sarnıcın Sanat Galerisine Dönüşümü

Page (Page Southerland Page, Inc.), Houston'daki 2007 yılından beri işlevsiz durumdaki eski bir sarnıcı ses ve ışık yerleştirmelerine imkan veren bir sanat galerisine dönüştürdü.

1927 yılında Houston şehri için inşa edilen sarnıç, 2007’den sonra hizmet dışı kalmış.

Buffalo Bayou Partnership, 2011’de yeraltındaki yapıyı yeniden keşfettiği zaman, Houston Belediyesi yapıyı yıkmayı teklif etmiş ve alan için otopark gibi ticari kullanımlar önerilmiş. Buffalo Bayou Partnership, kentin önemli bir mimari mirası olarak gördüğü sarnıcı korumak için Page (Page Southerland Page, Inc.) ve SWA Group ile çalışma yoluna gitmiş.

Page (Page Southerland Page, Inc.) tasarım ekibi, ABD’de şimdiye kadar yapılmış en güçlü ve akılda kalan endüstriyel yapılardan biri olarak düşündükleri sarnıcı olağanüstü bir mimari deneyime dönüştürmek istemişler.

Yaklaşık 8.100 metrekarelik (1,5 futbol sahası büyüklüğündeki) sarnıçta kare tabanlı ve başlıklı 221 ince sütun bulunuyor. Sarnıç, iyi bir akustiğe ve açıklıklardan süzülen yeterli seviyedeki ışık ile etkileyici bir atmosfere sahip. Tasarım ekibi de bu özelliklerinden dolayı sarnıcı özellikle ses ve ışık yerleştirmeleri yapılabilecek bir mekan olarak kurgulamış.

Page (Page Southerland Page, Inc.), sarnıcı yenilerken eski yapıya çok az müdahale etmiş. Ziyaretçiler mekana kıvrımlı bir tünel aracılığıyla, gözleri mekanın karanlık atmosferine alışarak giriyor.

Tünel boyunca devam eden LED aydınlatma hattı, yürüyüş yolunu çevreleyen, tüm duvar boyunca inşa edilen hassas ve göze çarpmayan şeffaf bir tırabzan içine yerleştirilmiş.

Yerdeki birkaç santim suyun sabit bir derinliği korunarak, uzayın büyüklüğünü vurgulayan, kat yüksekliğini iki katına çıkaran dramatik yansımalar yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın