İzmirSMD’nin Yeni Başkanı Sevgi Molva oldu

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (izmirSMD), 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda; 2015 - 2017 dönemi yeni yönetimini belirledi.

Yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Sevgi Molva seçildi. Hüseyin Egeli ise Yönetim Kurulu 2.(eş) Başkanı olarak atandı. Yönetim Kurulu Asil Üyeleri arasında Hande Balçu (sayman), Tamer Aksüt ve Emre Öztürk de yer alıyor.

Sevgi Molva Hakkında

Ankara Gazi Üniversitesi (ADMMA) Mimarlık Bölümünü bitirdi (1973 – 1978). Ankara Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Turizm Bölge Müdürlüğü ve İzmir Rölöve-Restorasyon Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra özel bürolarda görev yaptı. 1997 yılında serbest büro çalışmalarına başladı. Otel, restoran, apartman, villa projeleri, restorasyonlar ve çeşitli dekorasyon, tasarım ve uygulamalar gerçekleştirdi.  İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin kurucu üyelerinden Sevgi Molva aynı zamanda İzmir Mimarlar Odası üyesi.

“Ege Mimarlık” dergisinin kurucularından olup 13 yıl süreyle dergi çalışmalarına katıldı, bazı yerel televizyon kanallarında sanat ve çevre konulu programlar yaptı. Bununla birlikte çeşitli gazete ve dergilerde kent ve çevre konularında köşe yazıları yazıyor.

2009 – 2014 döneminde Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın