Düzce Umut Atölyesi 1 Yaşında!

Yaklaşık 1 yıl önce Düzceli Evsiz Depremzedeler'in mücadelesinin somut bir örneği olarak yola çıkan Düzce Umut Atölyesi desteklerimizi bekliyor.

Düzce Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut-Yapı Kooperatifi’nin çağrısıyla 1 yıl önce birçok farklı disiplinden gönüllünün bir araya gelmesiyle oluşan Düzce Umut Atölyesi, 20 Kasım’da 1. yaşını kutlayacak ve emeklerinin ürünü olan Düzce Umut Evleri projesini ziyaretçilere sunacak. Studio-X’te yapılacak buluşma hakkında ekibin çağrısı şöyle:

Harcımıza Umut Kat

Düzce Umut Atölyesi 1 yaşında! Bundan tam 1 yıl önce S.S. Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut-Yapı Kooperatifi’nin çağrısıyla farklı disiplinlerden birçok meslek insanı bir araya geldik ve “Birlikte Mücadele, Birlikte Tasarım” dedik. Birinci yaş günümüzde “Birlikte İnşaat” aşamasındayız ve sana ihtiyacımız var.

20 Kasım 2015 Cuma, saat 19.00’da Studio X’te hem geçirdiğimiz eşsiz bir yılı hem de Düzce Umut Evleri’nin tasarımını büyük bir partiyle paylaşacağız. Doğum günümüze gel, tanışalım, birlikte neler yapabileceğimizi konuşalım!

234 Konut, 1 Mahalle, Onlarca Gönüllü, Çokça Umut!

Her şey 1999’da Marmara’da gerçekleşen 2 büyük depremi kiracı olarak karşılayan depremzedelerin sağlıklı ve güvenli konut talebini bir hak mücadelesine dönüştürmesiyle başladı. Düzce’de yaşayan kiracı depremzedeler önce dernekleşti, sonra kooperatifleşti. 15 yıllık “Birlikte Mücadele”nin ardından arsa tahsisi gerçekleşti, sıra birlikte yaşayacakları konut tasarımına geldi.

Kiracı depremzedelerin açık çağrısını duyan birçok farklı disiplinden uzman 1 yıl önce tam da bu zaman biraraya geldik. Önce depremzedelerle “Birlikte Tasarım”ı nasıl kurgulayabileceğimizi düşündük, sonra tasarıma katılımı destekleyecek oyunlar oynadık, yazdık, çizdik, düşündük, tartıştık. Birinci yaş günümüzde, 12 Kasım depreminin üzerinden 16 yıl geçmişken, Düzce Umut Evleri’nin projesi hazır!

Umudunu Al da Gel, Harcımıza Umut Kat!

234 konutluk bir yaşam alanı inşa edeceğiz! Depremzedelerin mücadelesi bize sürekli çoğalarak ve dayanışarak altından kalkılamayacak hiçbir şey olmadığını öğretti. İnşaat aşamasında da depremzedelerle dayanışmak, maliyetin altında birlikte kalkmak ve başka bir inşaat sürecinin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz.
Tam da bu yüzden adı “Birlikte İnşaat”! “Ben inşaattan anlamam” deme, umudunu al da gel!

Aramıza katılman, vereceğin fikir, düzenlemek istediğin kampanya, üreteceğin bir eser, yazacağın bir yazı, yapacağın bağış, önereceğin malzeme, tanıştıracağın bir arkadaşın, söyleyeceğin bir söz çok önemli!

Birinci yaş günümüzde çoğalmak, seni de aramızda görmek, hayalimizi, umudumuzu paylaşmak ve birlikte umut etmenin aklımıza gelmeyen yollarını konuşmak istiyoruz.
Düzceli Kiracı Depremzedelerin mücadelesi ve bir yıldır yaptığımız çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istersen blogumuzu ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsin:

duzceumutatolyesi.wordpress.com
facebook.com/duzceumutatolyesi
twitter.com/duzceumutatolye

Etiketler

Bir yanıt yazın