Carme Pinós’un MPavilion’u Ziyarete Açıldı

Naomi Milgrom Vakfı tarafından yürütülen MPavilion programı kapsamında, Mimar Carme Pinós tarafından tasarlanan 2018 pavyonu, Queen Victoria Gardens’ta ziyarete açıldı.

MPavilion, Naomi Milgrom Vakfı tarafından 2014 yılında başlatılan ve Melbourne Belediyesi, Victoria Eyalet Yönetimi, Creative Victoria ve ANZ tarafından desteklenen bir proje. Her yıl Naomi Milgrom Vakfı, Queen Victoria Gardens’ta bir pavyon tasarlaması için bir mimarlık ofisini görevlendiriyor. Sean Godsell Architects, AL_A, Studio Mumbai ve OMA’nın ardından, 2018 yılı pavyonu tasarımı için İspanyol mimar Carme Pinós görevlendirildi.

Origami sanatından ilham alınarak tasarlanan pavyon, Pinós’un Avustralya’daki ilk kamusal projesi. Pinós’un kapsayıcı ve topluluk odaklı mimariye duyduğu ilgi, Naomi Milgrom Vakfı’nın yürütmekte olduğu MPavilion projesinin “topluluklar inşa etmek” ve “kadın liderler” konseptine uyum sağlıyor.

Carme Pinós, tasarımını şöyle açıklıyor:

Bu yılın MPavilion’unu tasarlarken öncelikle Melbourne sakinlerinin birbirlerine, yaşadıkları şehre ve doğaya bağlı hissetmeleri için bir alan yaratmak istedim. Hepimiz dünyanın bir parçasıyız, mimarlık bu hikayenin anlatıcısı olabilir ve yaşamı birlikte deneyimleyebilmemiz için bir alan sağlayabilir.

Yapı, 3 Şubat 2019’a kadar ziyarete açık olacak ve açık olduğu süre boyunca uluslararası ölçekte bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın