Kayıtsız Söyleşiler 15: Superpool

Kayıtsız Söyleşiler serisinin 15. söyleşisine Selva Gürdoğan ve Gregers Tang Thomsen konuk oluyor. Superpool üzerine konuşulacak söyleşi, 3 Mart Cuma günü saat 13:00'te Osmangazi Üniversitesi Bademlik Kampüsü'nde yapılacak.

Selva Gürdoğan, mimar. 1979’da, İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başladığı mimarlık öğrenimini Southern California Institute of Architecture’da birincilikle tamamladı. Halen çalışmayı sürdürdüğü mimarlık ofisi Superpool’u Gregers Tang Thomsen ile beraber 2006 yılında kurdu. 2013’ten beri Columbia Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi’ne bağlı kent laboratuvarı Studio-X Istanbul’un yöneticiliğini yapıyor.

SUPERPOOL

Superpool, İstanbul’da kurulan uluslararası bir mimari uygulamadır. 2003 yılında Rem Koolhaas’ın Metropolitan Architecture (OMA) Ofisi’nde bir araya gelen Selva Gürdoğan ve Gregers Tang Thomsen tarafından 2006 yılında kurulmuştur. Superpool’un eseri, New York’taki Guggenheim Müzesi, Kopenhag’daki Danimarka Mimarlık Merkezi, Frankfurt’ta Angewandte Kunst Köln Müzesi (MAKK) ve Deutsches Architekturmuseum (DAM) adlı sergilerde ve 2009 Rotterdam Mimarlık Bienali gibi çeşitli bienallerde sergilendi. Superpool’un projeleri ve metinleri, Domus, A + U, Mark Magazine, A10, Wallpaper ve Kablolu gibi çeşitli dergilerde yayınlandı. 2012 yılında Superpool, 2030’da İstanbul’da hareketliliği araştırmak için (2012) Audi Kentsel Gelecek Ödülü’ne katılmaya davet edildi. Sonuç, Ekim 2012’de İstanbul’un İplik Fabrikasında sergilendi. Superpool, 2011 yılında Venedik Bienali için Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Pavyonu ve Becoming Istanbul (2011 SALT, İstanbul); Açık Şehir: İstanbul (2009 DePO, İstanbul); Ve Açık Kütüphane (2007 Platform Garanti, İstanbul). Superpool en son olarak, robotiklerin beton yapım teknolojisine dahil edilmesi için FP7 tarafından finanse edilen bir Avrupa Komisyonu Projesi olan TailorCrete projesini tamamladı ve Kasım 2013’ten itibaren ikili, Columbia Üniversitesi Mimarlık Enstitüsü tarafından kurulan altı kent laboratuvarından biri olan Studio-X İstanbul’u yönetti. Superpool, İstanbul’u 2009 yılında dünya genelindeki küresel kentlerin küresel bağlamında konumlandırması ve bölge, ülke ve İstanbul’la olan ilişkisi içinde konumlandıran Mapping Istanbul adlı bir kitap yayınladı. Superpool, BauhausUniversität Weimar – Almanya, IUAV Università di Venezia – İtalya, Columbia Üniversitesi – New York ve son olarak İstanbul’daki TEDx Reset’te çok sayıda ders ve konuşma yapmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın