Flotex

İsviçre merkezli 150 yıllık Forbo Grubu bünyesinde bulunan Dünyanın lider yüksek kalite ticari ve konut zemin sistemleri çözüm üreticilerinden Forbo Flooring artık Türkiye'de!

Odak noktasında başta çevre duyarlılığı, fonksiyonellik ve tasarım olan Forbo Flooring; ürün gamındaki çeşitliliği ile uygulama alanlarında yaratıcı çözümleri artık Türkiye’de buluşturuyor.

Üretimini başta İngiltere, Fransa ve Hollanda olmak üzere, Orta Avrupa’daki 12 farklı tesisinde EN standartlarında üreten Forbo Flooring’in koleksiyonlarından biri olan Flotex; esnek zeminlerle tekstil ürünlerinin başlıca performans kriterlerini tek bir üründe birleştiriyor.

Flotex, kullanıcılara yenilikçi bir zemin kaplamasından bekleyeceği herşeyi sunan yüksek teknoloji tekstil ürünü.

Flotex Biyonik Zemin Kaplama Performansı

Biyonik teknoloji, biyolojik method ve sistemleri doğada bulunan insan yapımı ürün ve süreçler ile birleştirir. Doğal yaşam ve bitki örtüsünden gelen bu teknoloji aktarımı, optimize edilmiş ve yüksek verimli ürünleri yaratmaya yardımcı oluyor. Bu sıradışı biyolojik teknolojinin en klasik örneği, lotus (nilüfer) çiçeğinin yapraklarında da gözlemlenebilen su ve kir tutmayan yüzeylerin geliştirilmesidir.

Flotex, ne tam anlamıyla bir tekstil ürünü, ne de bir esnek zemin kaplaması; bu iki ürünün avantajlarının birleşmesiyle oluşan özgün yapısı sayesinde, genel mekanlarda gerekli olan her tür şarta uygun kullanım sağlıyor. Metrekaresinde bulunan 80 milyon naylon 6.6 fiber, bir bambu yapısı kadar dayanıklı olmasına rağmen aynı zamanda bir yosun yüzeyi kadar yumuşak. Islak ve kuru ortamlarda, tıpkı bir kertenkele ayağı gibi, (R13) kayma direncine sahiptir. Flotex yüzeyi, tıpkı çiçeklerin arasında gezerek polen toplayıp, daha sonra dağıtan bir bal arısı gibi, ince toz ve alerjenleri ortamdan topluyor ve basit bir temizlik işlemi sırasında tamamiyle serbest bırakıyor. Flotex üretiminde kullanılan hassas baskı teknolojileri, doğada bulunan zengin renk paletinden, en küçük detaya kadar her türlü desenin üretilmesine olanak sağlıyor.

Rulo ve karo form alternatifleri bulunan Flotex, biyonik performans sunan yüksek teknoloji tekstil ürünüdür. 

Dayanıklı ve Konforlu
Flotex sertliğini ve dayanımını, su geçirmez köpük tabanı ve metrekareye düşen 80 milyon naylon 6.6. fiber liften oluşan yüzeyinden alırken, normalde yalnızca bir halının sağlayabileceği düşünülen sessizliği ve konforu da yaşatıyor.

Sessiz, Aynı Zamanda Hijyenik
Naylon fiberler yalnızca ses absorbe etmek ve konfor sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda mekandaki ince toz ve alerjenleri yakalıyor, ıslak veya kuru temizleme sırasında da çaba harcamadan geri bırakıyor.

Flotex içerik yapısı gereği yıllar içinde oluşan küf ve kötü kokulara rağmen ilk günkü gibi ferahlığını koruyor.

Sıcak Ancak Yıkanabilir
Flotex’in sıkı naylon yüzeyi üzerinde biriken toz ve kirler günlük olarak elektrikli süpürge ile temizlenebilir. Aynı zamanda inatçı lekeler için, buharlı temizlik ya da minimum düzeyde geleneksel bir deterjan kullanılarak, derin bir mekanik temizlik yapılabilir. Basit bir temizleme işlemi bile Flotex’in orijinal görüntüsünü koruması için yeterlidir. Flotex’in geniş renk paleti ve tasarımı, ilk döşendiği gün gibi parlak ve canlı kalmasını sağlar.

Güvenli ve Ses Yutucu
Flotex, sessiz bir oda ve sessiz bir bina anlamına gelen oda içi ses etkisini düşürme özelliği taşırken (Class A) aynı zamanda da iyi bir darbe sesi indirme performansı sunuyor (>20dB). Flotex, düz ve eğimli yüzeylerde kullanım için HSE’nin ıslak ve kuru kayma standartlarını karşılar.

Risk Değil, Tercih Sebebi..

  • Düz 6.6 naylon fiberler (flok), elektrik süpürgesiyle rahatlıkla temizlenebilen ince toz ve alerjenleri topluyor.
  • Metrekarede 80 milyon naylon fiber lif ile son derece dayanıklı ve kayma direnci yüksek bir yüzey sunuyor.
  • Cam yünü ile güçlendirilmiş yumuşak taban ve akustik performans.
  • Flotex, su geçirmez alt tabanı sayesinde ıslak mekanik temizliğe uygundur.
  • Cam yünü ile iki kere güçlendirilmiş yapısı, etkili boyutsal stabilite sağlıyor.
  • Rulo ve karo seçenekleri ile % 74 yeniden kullanılan ve geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor.

 

A: iTower Plaza, Bomonti Ar Sokak No: 3 D: 60 Bomonti, Şişli – İstanbul
T: 0212 809 03 16 – 03 17
F: 0212 809 03 18
W: www.forbo.com/flooring/tr-tr/

Etiketler

Bir yanıt yazın