Eser Güngör Tasarımı Sergi Yerel Parkların Önemini Anlamayı Amaçlıyor

Günlük hayatımızda yerel parkların, yeşil alanların giderek daha da önemli hale geldiğinin farkına varıyoruz, Londra Mimarlık Festivali kapsamında Mimar Eser Güngör tarafından hazırlanan bu sergi, parkların toplanma, sosyalleşme ve ortak deneyimler için önemli toplumsal alanlar olarak tek bir soruyla kullanıcıları için ne ifade ettiğini anlamayı amaçlıyor.

Highbury Crescent yakınlarındaki Highbury Fields’ta yer alan sergi, yerel parkların bireylere ve toplumlara olan derin etkisini keşfeden bir sergi sunmaktadır. Serginin merkezinde “Yerel parkınız sizin için hayatınızda ne ifade ediyor?” sorusu etrafında toplanan hikayeler yer alıyor. Sergi, yerel sakinlerin günlük hayatlarında yer edinmiş parklarla olan benzersiz ilişkilerini ve deneyimlerini yakalamayı amaçlıyor.

Sergi, bu etkileyici yanıtlardan seçilmiş bazılarını sergileyerek ziyaretçilere, insanların yerel yeşil alanlarla olan farklı ve anlamlı bağlantılarına bir bakış sunuyor. Bu, parkların dönüştürücü gücünü ve aidiyet duygusu, sağlıklı bir yaşam ve paylaşılan anılar konusundaki etkisini hatırlatmayı amaçlıyor.

Sergi, katılımcı bir deneyim yaratma çabanın bir parçası olarak, sergiyi ziyaret edenlere kendi hikayeleriyle katkıda bulunmaları için sergide yer alan bir QR kodunu tarayarak paylaşma fırsatı sunuyor. Festivalin sona ermesinin ardından bu hikayeler, yerel yönetimlerle paylaşılacak ve gelecekteki park gelişimi ve korunması konusunda etkin rol oynaması amaçlanıyor.

Serginin küratörü Eser Güngör, “Bu sergiyi sunmaktan heyecan duyuyorum, çünkü kent sakinlerinin, lokalligin, yerine ait olmanın ve yerel parkların önemi üzerine bir araya gelmesine ve düşünmesine olanak tanıyan bir deneyim,” dedi. “Lokal kamusal alanlarımızla olan bağımızı özetleyen hikayelerimizi paylaşarak, kent sakinleri ve parkları arasındaki bağı da güçlendirmeyi umuyoruz ve desteklerini ve geliştirmelerini savunmayı hedefliyoruz.”

14 Temmuz’a kadar açık kalacak sergi, festival boyunca halka açık olup ilham verici hikayelerle ziyaretçileriyle etkileşime geçme fırsatı sunuyor.

Hikayeleriyle Katkı Sağlayanlar:
Alexander Hills – Alexander Hills Architects
Batu Akyol – Turquazz Culture
Malen Hilt – Other Projections
Home Folks
Kim Deonanan

Etiketler

Bir yanıt yazın