Çöp Depolama Alanından Parka: Freshkills Park

Field Operations tarafından tasarlanan Freshkills Park, bir zamanlar çöp depolama alanı olan Staten Island'daki araziyi çevreci bir sulak alan parkına dönüştürüyor.

Fotoğraflar NYC Parks / Malcolm Pinckney ve Field Operations’a ait.

Field Operations restore edilen Staten Island çöplüğünü sulak alan parkına dönüştürdü.

Tamamlanan kısım, Staten Island’ın batısında yer alan ve şu anda bir çöplükten park alanına dönüştürülmekte olan 2.200 dönümlük (890 hektar) alan için Field Operations tarafından oluşturulan 30 yıllık masterplanda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Bu alan, Freshkills Park’ın kuzey kesiminde yer alan 240 dönümlük (97 hektar) North Park’ın ilk aşaması.

İlk aşama, önceden var olan Schmul Oyun Alanı ve çevresindeki mahalleyi parkın iç sulak alanına bağlayan 21 dönümlük (8 hektar) bir arazi parçası.

Field Operations kurucu ortağı James Corner, “Bu, Freshkills’in sürekli gelişen yaşamında heyecan verici bir an. Önemli bir yeni kamusal erişim, ekolojik yenilenme ve sosyal olanaklara işaret ediyor,” diyor.

North Park’ın ilk aşaması, yedi dönümlük yerli tohum tarlaları, piknik alanları ve ağaçlarla sınırlanan hafif kıvrımlı bir merkezi patikaya sahip.

North Park’ın peyzaj tasarımı zamanla büyüyerek biyolojik çeşitliliğe sahip bir ekosistem yaratacak.

Main Creek’e doğru ilerledikçe giderek genişleyen alan, çevredeki sulak alanlara bakan bir gözetleme alanı ve kuş gözlem kulesiyle son buluyor.

“Park, dereler, sulak alanlar, geniş çayırlar ve New York’un muhteşem manzaraları da dahil olmak üzere alandaki doğal ve insan yapımı güzelliklerinin alışılmadık kombinasyonunu sergilemeyi amaçlıyor.”

North Park’ın açılışının bu ilk aşaması, 2036 yılında bir dizi ek aşama ile tamamlanması beklenen Freshkills Park’ın yeniden geliştirilmesinin “sadece başlangıcı”.

Park, 2001 yılında yeniden geliştirilmek üzere halka kapatılmadan önce beş adet “devasa” çöplük höyüğü içeriyordu.

Tamamlandığında Central Park’ın “üç katı” büyüklüğünde olacak. Aktif ve pasif rekreasyon alanları, etkinlik alanları ve kilometrelerce uzunlukta patikalardan oluşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın