ZAC Boucicaut, Lot C

ZAC Boucicaut, Lot C

Michel Guthmann Architecture & Urbanisme'in tasarladığı ZAC Boucicaut, Lot C projesi 3 farklı programı biraraya getiriyor: film ajansı, göçmen işçiler için hostel ve sosyal konut birimleri...

6500 m2‘lik alana sahip yapı, Paris Sosyal Konut Kurumu RVIP’nin önerdiği 3 farklı programı biraraya getiriyor: giriş katında ulusal film merkezine ait bir ajans, göçmen işçiler için 49 stüdyo daire ve 57 dairelik sosyal konut birimi. U şekline sahip yapıda tüm işlevlerin ayrı giriş çıkışları mevcut. Tüm giriş katı, sel gibi risklerden korunmak için sokak seviyesinden 50 cm. yükseltilmiş ve kaldırımlar sadece %2 eğimle bu yüksekliğin aşılmasını sağlıyor.

Sosyal Konutlar:

Sosyal konutlara erişim yapının merkezindeki denetlenen bir yaya geçidiyle sağlanıyor. Daireler 2 merdiven etrafında düzenlenmiş: bir merdivenden 34, diğerinden 23 daireye 6 katta toplamda 57 daireye erişilebiliyor. Her katta küçük ve büyük ailelere hizmet edecek farklı çeşitlilikte daireler sunulmuş. Genellikle tek katlı olan bu dairelerin sadece 6 tanesinde özel teras mevcut. Diğerleri için ise 5. katta ortak bir teras tasarlanmış. Eyfel Kulesi’nin de izlenebildiği teras, kiracıların dinlenebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri güneşli ve yeşil bir alan sağlıyor.

Göçmen İşçilere Konutlar:

Göçmen işçilerin konaklayabilecekleri hostel olarak tasarlanan mekan teknik açıdan basit ve ekonomik olarak ele alınmış. Yapının geri kalanından bağımsız çalışan blok 7 katlı ve her katta 7 stüdyo daire bulunuyor. Zemin katta ortak alana sahipler. İç mekanlarında boyutlarıyla ayrışan sosyal konut birimleri ve göçmen işçi konutları cephe düzeninde aynı dili yakalıyor.

Film Ajansı – The Agence du Court Métrage (ACM):

Mekanlar, birimin kalbini oluşturan 42 kişilik bir sinema salonu etrafında düzenlenmiş. Büyük bir konferans salonu ve kantin ana yapıyı delip gelen yaya geçidine açılıyor. Gri ve beyazın yanı sıra birkaç parlak rengin dokunuşu rahat ve keyifli bir çalışma ortamı hazırlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın