Belçika Ulusal Demiryolu’nun Genel Merkezini OMA Tasarlıyor

OMA / Reinier de Graaf, Jaspers-Eyers Architects ve Assar Architects ile birlikte, Belçika Ulusal Demiryolu Şirketi [Société Nationale des Chemins de fer Belges (SNCB)]'nin genel merkezi için açılan yarışmayı kazandı.

75.000 metrekarelik genel merkezde, ulusal demiryolu şirketi Société Nationale des Chemins de fer Belges (SNCB)’in bütün bölümleri tek bir çatı altında olacak.

Proje, 1958 Brüksel Dünya Fuarı vesilesiyle açılmış olan Brüksel Güney Tren İstasyonu’nun yanında bulunan üç yapıyı koruyor ve demir yolu raylarına bakan 11 katlı 236 metre uzunluğunda bir hacim ekliyor.

Binada, ofis alanının yanı sıra konferans ve eğitim odaları, fitness merkezi ve restoran yer alacak. Sokak düzeyindeki perakende satış yerleri ve peronlara erişim noktaları ile sokakla daha fazla ilişki kurulması amaçlanıyor.

Binanın 236 metrelik uzun, şeffaf cephesi, binanın içindeki yaşamı gözler önüne sererken, kamu kuruluşunun açıklığını ve şeffaflığını yansıtacak.

“Çağdaş Brüksel kenti, hem tarihi hem de modern; hem ulusal hem de Avrupalı; hem yerel hem de kozmopolit. Brüksel’in özü budur: varolan zıtlıklar arasında arabuluculuk. Projemizin ifade etmek istediği de bu.”
Reinier de Graaf

Etiketler

Bir yanıt yazın