Kadıköy Kent Dayanışması’ndan Caferağa Yarışmasına Destek

Kadıköy Belediyesi'nin açtığı Caferağa Spor ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması'na Kadıköy Kent Dayanışması da desteğini gösterdi.

Caferağa’da bir kültür merkezinin tasarlanması amacıyla başlatılan yarışmada, Kadıköy Belediyesi’nin davetiyle Kadıköy Kent Dayanışması da jüri toplantılarına katılıyor. Katılımcı bir sürecin yürütülmenin amaçlandığı yarışma bu anlamda Dayanışma’dan ilgi gördü. Yapılan toplantılarda kent ”Nasıl bir Kadıköy İstiyoruz?” çalışmalarından yola çıkarak kültür merkezinin tasarlanması sürecinde taleplerini ortaya koyan Dayanışma, bu süreci yerel yönetimlerin demokratikleşmesi yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade etti. 

Kadıköy Kent Dayanışması’ndan yapılan açıklama şöyle:

Kadıköy Belediyesi, Caferağa Spor Salonu ve Barış Manço Kültür Merkezi’nin yenilenmesi amacıyla geçtiğimiz ay bir proje yarışması açtı. Asli jürisini mimarların oluşturduğu yarışmanın danışman jürisinde TMMOB Mimarlar Odası ve Kadıköy Belediyesi temsilcileri ile birlikte Kadıköy Kent Dayanışması da Belediye’nin davetiyle yer almaktadır.

Katıldığımız toplantılarda Kadıköy Kent Dayanışması olarak ”Nasıl bir Kadıköy İstiyoruz?” çalışmamızı da dikkate alarak, öncelikle her iki binanın mevcut işlevlerinin korunması ve yalnızca profesyonellere değil amatör gruplara ve mahalleliye de açık olacak şekilde tasarlanması; mahalle dokusu gözetilerek bina yüksekliğinin mevcudun üzerine çıkmaması; alanda bulunan ağaçların korunması; mekanın ticari amaçlarla kullanılmaması; mevcut haliyle 150 araç kapasiteli olan otoparkın büyütülmemesi ve yalnızca bina ihtiyacını karşılamak amacıyla işletilmesi yönünde taleplerimizi ilettik. Otopark konusundaki talebimiz dışındaki tüm taleplerimizde katılımcılarla hemfikir olduğumuzu gördük. Yeni yapılacak yapıda mevcut işlevlerin yanı sıra bir yüzme havuzu ve spor salonu ile tiyatro, konser, forum gibi farklı kullanımlara elverişli bir gösteri salonu ve amatör sanat toplulukları, sivil insiyatifler ve gençlerin de kullanabileceği toplantı ve prova salonları olması da düşünülmektedir.

Kadıköy Belediyesi’nin bu yarışmada Kadıköy Kent Dayanışması’nı danışman olarak davet etmesinin ve önerilerimizin çoğunlukla kabul edilmesinin, meşruiyetini Gezi’den alan çalışmalarımızın sahiplenildiğini ve desteklendiğini gösterdiğini düşünüyoruz. Yerel yönetim, TMMOB, Kadıköy Kent Dayanışması, mimari, sanat ve spor alanlarında üretenlerin bu yarışmada olduğu gibi kollektif çalışmasını önemsiyoruz ve yerel yönetimlerin demokratikleşmesi yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın