11 Eylül Anıtı 10. yılda hazır

11 Eylül Anıtı'nda yer alan her bir havuzun derinliği 15 metre olacak, havuz duvarlarından şelale görüntüsü veren bir sistemle sular havuzun iç kısmına dökülecek. Havuzların çevresine ise 400 meşe ağacından oluşan küçük bir orman yapılacak.

ABD’nin New York kentinde yaklaşık 10 yıl önce gerçekleşen terörist saldırı sonucu yıkılan ‘Dünya Ticaret Merkezi’ ikiz kulelerinin bulunduğu alana yapılmakta olan ’11 Eylül Anıtı’nın (9/11 Memorial) saldırının 10. yıl dönümünde açılacağı belirtildi.

Terörist saldırı sonucu yıkılan Dünya Ticaret Merkezi arazisi üzerine yapılmakta olan kompleks, New York’ta görev yapan yabancı basın mensuplarına tanıtıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım programı, tamamlanan ilk bina olma özelliğini taşıyan 7 World Trade Center’da gerçekleşti. Programa, inşaatı hızlı biçimde süren kompleksin bulunduğu alanın kira sözleşmesini elinde bulunduran Amerika’nın emlak devi Larry Silverstein de katıldı. Silverstein, söz konusu alana yapılmakta olan 11 Eylül Anıtı’nın, saldırının 10. yıl dönümü olan 11 Eylül 2011 tarihinde açılacağını söyledi.

İLK GÜN AİLELERİ GEZECEK
Silverstein, 11 Eylül Anıtı’nın ilk saldırıda ölenlerin ailelerinin, ertesi günden itibaren de genel ziyarete açılacağını duyurdu. Anıt kapsamında ikiz kulelerin bulunduğu alana yapılacak iki havuzun etrafına bronz plakalar yerleştirilerek, kurbanların isimlerinin yazılacağını vurgulayan Silverstein, 11 Eylül Müzesi’nin ise 2012’de bitirileceğini kaydetti. İnşaatında 3 bin 500 kişinin görev yaptığı kompleksin 78. katına gelen 1 nolu kule, 2013’te bittiğinde 104 katlı ve 541.3 metre uzunluğuyla Amerika’nın en yüksek binası olacak. 88 katlı ikinci kule 411 metre, 3. kule de 356 metre olacak. Turizme ciddi katkı sağlaması beklenen projedeki binalar çevre bilinci ve enerji tasarrufu gözetilerek inşa edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın