Hangzhou Master Planı

Archi-Tectonics NYC ve !Melk, 2018 yılında açılan davetli yarışmayı kazandı ve Hangzhou için önerdiği master planı LDI ZIAD Hangzhou ile işbirliği içinde geliştirdi.

Kapsamlı master plan, 116 dönümlük [47 hektar] bir Eco park ve 7 binayı içeren, Çin’in en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Hangzhou’nun yoğun inşa edilmiş gökdelen bölgesine yerleştirildi. Park, yaklaşan Hangzhou Asya Oyunları 2022 için hizmete açılmış olsa da ekip, şehrin çevresel geleceği için yeni bir rota belirlemek üzere bu etkinliğin ötesine baktı. ‘Sünger Şehir’ peyzaj stratejisiyle tasarlanan proje, yıl boyunca rekreasyon için programlanmış, yeşil bir akciğer işlevi gören, yerel biyomu restore eden ve hidrolojisini güçlendiren tepelik bir vaha sunuyor.

Proje, Çin’deki en yüksek sürdürülebilirlik seviyesi olan ve LEED Platinum’a eşdeğer olan “Yeşil Bina Değerlendirme Etiketi 3 Yıldızını” (GBEL 3 Yıldız) elde etti. BIM optimizasyonu sayesinde çelik ve genel maliyetlerden önemli miktarda tasarruf sağladı ve inşaat süresini %20’den fazla kısaltarak sadece 3 yıla indirdi.

Tasarım, Oyunlar için, doğal rezervler, yürüyüş yolları, su özellikleri, oyun alanları ve restore edilmiş sulak alanlar, gözenekli kaldırım ve yağmur suyu yönetimi gibi sürdürülebilirlik altyapısı olarak ikiye katlanan arazi şekillerinin bir karışımı ile daha sonra topluluk kullanımına dönüştürülecek 7 yeni yeşil bina ekliyor. Masterplan’ın parktaki birleşik yeşil çatıları 64.000 m2’yi kapsıyor ve 114.846 kg CO2/yıl emebiliyor ve 83.408 kg O2/yıl salabiliyor.

Olimpiyatlardan sonra ikinci büyük uluslararası atletizm yarışması olan Hangzhou Asya Oyunları 2022 sırasında park, seyircilerin etkinlikler arasında toplandığı ve mekanlar arasında hareket ettiği bir merkez olacak. Oyunlar sona erdiğinde burası çocuklardan genç profesyonellere ve yaşlılara kadar şehrin tüm nüfusuna hitap edecek kano, koşu, yürüyüş, kaykay ve spor sahaları dahil olmak üzere çeşitli aktivitelerle programlanmış bir mahalle yeşil alanı haline gelecek. Hangzhou’nun mevcut dokusunu ve altyapısını güçlendirmek ve güçlendirmek, yoğun şehre çok ihtiyaç duyulan yeşil alanı getirmek ve yağmur suyu akışını toplayan, filtreleyen ve yeniden kullanan bir ‘kentsel sünger’ ve yeşil bir akciğer görevi görmek üzere tasarlandı.

Village Valley Alışveriş Merkezi
Plan, bir mil uzunluğundaki alanın her iki ucunda iki oyun alanı (Çim Hokeyi Stadyumu ve Hibrit Masa Tenisi Stadyumu) barındırıyor. Park, bir yol ve nehir tarafından ikiye bölünmüş olup, parkın 2 yarısının birleştiricisi olarak hareket edecek ve sosyal bir arter oluşturacak bir alışveriş ‘Vadi Köyü’ konsepti geliştirildi. Valley Village Alışveriş Merkezi, dairesel cam alışveriş pavyonlarının bulunduğu girintili yeşil bir vadi olarak tasarlandı. İki otopark, alışveriş alanının yanında yer alıyor ve teslimat erişimi için yeraltına bağlanıyor. Binaların her birinde aynı seviyede yangın çıkışı bulunmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın