Cenevre Havaalanı Roger Stirk Harbour ile Genişleyecek

Roger Stirk Harbour & Partners (RSHP), İsviçre'deki Cenevre Havaalanı'na yeni bir terminal inşa etmek için 266 milyon Sterlin'lik bir anlaşmaya imza attı.

Anlaşmadan, geçen yıl 12 milyon yolcuya hizmet sunan havaalanının revize edileceği anlaşılıyor. Bu revizyon projesi, 1970’li yıllardan kalan eski terminal binasının yıkılmasını da içeriyor.

RSHP İsviçre uygulamasında multidisipliner ekibin bir parçası olarak Jacques Bugna Mimarlık Atölyesi ile birlikte çalışacak.

Aile Est projesinden de bilindiği gibi, yeni terminal jumbo jetler için 6 adet kalkış sahasını ve küçük uçaklara ev sahipliği yapabilmek için ikiye bölünebilen 3 adet park alanını kapsayan 40.000 m2‘lik bir alana sahip olacak.

Plan izinlerini almak için çalışmalar başladı. Havaalanı inşaatının 2012’de başlaması ve 2015 yılında tamamlanmış olması bekleniyor.

Bu proje, RSHP’nin şimdiye kadar tasarlamış olduğu havaalanı projelerinin sonuncusu. Firma, 2006 yılında Stirling Ödülü’nü kazanan ve uygulaması tamamlanmış olan Madrid’deki Barajas Terminali’nden 2 yıl sonra, Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda 5 terminal projesi gerçekleştirmişti.

Projeyi yapacak olan ekipte Ingérop Consulting & Engineering’in yanı sıra ve ortağı olduğu Babel, Géos, EGC Chuard, Perrin & Spaeth, BA Consulting, Assysytem firmaları da yer alıyor.

Çalışmanın ikinci aşamasında Cenevre Havaalanı için 8 yıllık bir master plan oluşturulmuş. İlk aşama ise kapasitesinin %40 oranında azaldığı gözlenen I. Terminal’in genişletilmesini ve yenilenmesini kapsıyor. Havaalanındaki yeni güvenlik alanı ise Schengen Anlaşması’nı imzalayan Avrupa ülkeleri arasında kimlik kontrolü olmaksızın seyahat uygulamasına olanak verecek şekilde inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın